Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

salsa filharmonicasalsa

Bila je to doista prava "fiesta orkestra", uz puno uzbudljivih harmonija i vrućih latino ritmova, ovoga petka 15.11., na najnovijem glazbenom spektaklu u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije.

Bila je to salsa na posve drugačiji - "filharmonijski" način, koju je vrijedilo i čuti i vidjeti, u režiji našega omiljenog Latinoamerikanca, inače člana Zagrebačke filharmonije i dugogodišnjeg zaštitnog lica Cubisma, Ricarda Luquea, kao i neodoljive kubanske pjevačice Olvido Ruiz Castellanos, koju smo tako ponovno dočekali u Zagrebu.

Velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je sjajni maestro Gerardo Estrada Martínez, a Salsa All Stars Band okupio je vrhunske salsa glazbenike, udaraljkaše Lazara Hierrezuela, Hrvoja Rupčića i Sašu Provlekanova, kontrabasista Juricu Štelmu, te kći jednoga od vodećih glazbenika projekta Buena Vista Social Club, pijanisticu Lazaru Cachao Lopez.

Od brojnih latinoameričkih tema do poznatih pop hitova u novome, salsa ruho, rasplesana dvorana, popunjena do posljednjeg mjesta, uživala je u večeri koju će još dugo pamtiti. No za manje od mjesec dana učinit će to ponovno - jer u petak 6.12. očekuje nas glazbena poslastica za koju se već traži karta više - Tribute to Abba, filharmonijska posveta kultnome pop bandu koju jednostavno ne smijete propustiti!