Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jedan od osnivača kultne britansko-američke rock grupe Fleetwood Mac, Mick Fleetwood, u intervjuu danom glazbenom magazinu Rolling Stone isključio je mogućnost da se Lindsey Buckingham više ikada priključi bendu, javlja NME magazin.

Buckingham je iz benda izbačen 2018., a na njegovo mjesto uskočili su gitaristi Mike Campbell (Tom Petty And The Heartbreakers) i Neil Finn (Crowded House).

Na upit postoji li ikakva mogućnost prema kojoj će Buckingham ponovno svirati s bendom, Fleetwood je kazao: Ne. Fleetwood Mac je čudno biće. Vrlo, vrlo smo predani Neilu i Mikeu i prošlo je dosta vremena od kada je Lindsey otišao. To nije tema razgovora, tako da moram reći ne. Potom je dodao: Njegova ostavština je živa i dobro, i tako treba biti. Velik, velik dio je benda koji nikada neće biti izbrisan niti osporavan od bilo koga od nas. Neil i Mike imaju veliko poštovanje prema Lindseyu. To što se dešavalo nije bila tajna. Nismo bili sretni. Nije funkcioniralo te smo se razišli. I to je to.

O vremenu kada je Buckingham izbačen iz benda, Mick je rekao: Fleetwood Mac je uvijek bio odlična kombinacija pjesama koje je izvodila jedinstvena mješavina talenta. Svirali smo s Mikeom i Neilom i došlo je do kemije te smo shvatili kako je to upravo kombinacija s kojom će Fleetwood Mac nastaviti dalje. Znamo da imamo nešto novo, a ipak to ima onaj nepogrešivi Mac zvuk.

U istom intervjuu Mick je kazao kako bend više nikada neće iću na turneje, ali da postoji mnoštvo alternativa za njihove koncertne nastupe. Kazao je kako mu se sviđa način rada Petera Gabriela koji izabere nekoliko ljetnih festivala na kojima odradi nastupe te da je to put kojim vidi da će i Fleetwood Mac ići. U mogućnosti smo odabrati stvari koje imaju dostojanstvo, koje su zabavne i koje su povijesno interesantne, kazao je Mick i nastavio: Imali smo lijepi sastanak u Los Angelesu, baš dva tjedna nakon turneje i svi smo otvoreni oko toga da će bend nastaviti raditi dalje. Nema govora o razlazu benda, samo smo sada u fazi "Dajte nam malo prostora. Dajte nam nekoliko tjedana prije nego počnemo ponovno razmišljati što ćemo dalje raditi".

U konačnici Mick nije isključio mogućnost oproštajne turneje: to bi bio ispravan način reći ljudima da više ne želiš svirati. Trenutno se ne nalazimo u toj fazi, ali ako dođe do toga bit će to dobar i kulturan način da ljude obavijestimo da bend više nikada neće svirati.