Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako javlja Ultimate Classic Rock, Bob Geldof, vođa legendarnih Boomtown Ratsa i organizator gigantskih humanitarnih koncerata Live Aid (1985.) i Live 8 (2005.), je izjavio kako bi bilo nemoguće da se događaj poput Live Aida održi u današnjem svijetu i to zbog načina na koji je internet promijenio međusobne odnose.

Geldof je kazao kako: logika World Wide Weba, sinaptičke membrane koja se omotava oko planeta, uvjetuje društvo košnice. U stvari, ubrzala ga je izvan našeg razumijevanja, tako da se cijela stvar ruši u pohlepi, ostavlja milijune bez posla, rezultira tisućama samoubojstava i pokreće ratove, milijuni su u pokretu u potrazi za novim poslom ili bijegom od rata, a mi gradimo zidove i barijere. Otuđili smo se. Ovo stoljeće je stoljeće otuđenja i koristi veliki alat otuđenja - internet.

Uz to je dodao da se 35 godina nakon njegovog održavanja, nešto poput Live Aida danas ne može održati, ali je naglasio da nas: to ne sprječava da se bunimo protiv umiranja svjetla. To vas ne sprječava da priznate da sve generacije propadaju, no i to da neke propadaju spektakularnije od ostalih.

Govoreći u korist pojedinaca koji su javno preuzeli stvar u svoje ruke u borbi za bolji svijet umjesto raspravljanja po društvnim mrežama, Geldof je objasnio kako to: ne znači da ne možete biti kao Greta Thunberg i pred školom potiho kazati ne. Mogućnost usmjeravanja vašeg svijeta u smjeru u kojem trebate živjeti postoji, ali to se usmjeravanje neće dogoditi kroz cyber svijet.

Zagrebački koncert grupe The Boomtown Rats u dogovoru s njihovim managementom prebačen je na subotu, 17. listopada, dok lokacija ostaje ista – Tvornica kulture. S obzirom na akutalnu situaciju pomicanje je bilo očekivano, a čekala se samo povratna informacija benda koji izuzetno želi svirati u Zagrebu.