Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Virus COVID -19 poznatiji kao korona, svima nam je nametnuo neka nova životna pravila. Glazbenicima koji su navikli na to da veći dio godine žive na kotačima dobrovoljna samoizolacija posebno teško pada. Oni žive za pljesak svoje publike. Ok, žive i od tog pljeska, ali nećemo se sada osvrtati na financijske gubitke koje će doživjeti i oni i organizatori koncerata, jer na tu temu će biti i puno težih slučajeva u lijepoj našoj.

Direktnog kontakta s publikom su se morali odreći, ali u ovom ludom vremenu, društvene mreže kojima možemo naći toliko mana, pokazale su se kao odlična platforma za održavanje kakvih takvih društvenih kontakata, ali i pokretanje nekih sjajnih inicijativa.

Takvu je glazbenu inicijativu, u dogovoru s Massimom, kojem vodi Instagram profil pokrenula Vlatka Vužić, vlasnica komunikacijske agencije ARTKOM.

Svjesni teške situacije u kojoj se svi nalazimo i kojoj se moramo prilagoditi u razgovoru su zaključili da kao najveći problem prepoznaju – paniku koja je nerijetko rezultat konzumiranja krivih, nepotpunih i nestručnih informacija.

Stoga je Vlatka predložila, a Massimo zadovoljno prihvatio njen prijedlog da krenu u inicijativu pod nazivom #glazbomprotivpanike

Massimo je kao poznata osoba svjestan svoje uloge pa i utjecaja koji kroz sadržaj koji plasira na pozornici ili društvenim mrežama, ima na svoje pratitelje i publiku. Njegov je stav da tu poziciju i taj doseg sada na najbolji način trebaju iskoristiti svi njegovi kolege jer svatko ima svoju publiku.

Sada je vrijeme da se pratiteljima prenose pozitivne poruke kako ih ne bi preuzela negativa, vrijeme da ih se zamoli da se ponašaju u skladu s uputama nadležnih i ne paničare, i u konačnici da ih se poziva da ostanu doma kako bi zaštitili sebe i druge.

A kad već ostaju doma, da bi im taj boravak svima bio ugodniji, putem Massimovog Instagrama kolege glazbenici su pozvani da se u inicijativu uključe na način da na svojim društvenim mrežama, uz te važne poruke, dijele glazbu kako bi na taj način doprinijeli širenju pozitive koja nam je sada svima itekako potrebna.

Veliki broj glazbenika već se uključio u ovu incijativu koju su podržale i Hrvatska diskografska udruga i HDS-ZAMP, brojne radio postaje, mediji pa čak i neki klubovi koji sada prazni jedva čekaju da se na njihove pozornice vrate glazbenici, a prostore im popuni vjerna publika. Inicijativa je krenula u nedjelju, mnogi će se tek pridružiti, a Vlatka i Massimo kažu da su svi dobrodošli u širenju dobre vibre putem #glazbomprotivpanike #ostanidoma #slusajglazbu.