Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bill Rieflin, bubnjar bendova poput R.E.M.- i Ministryja, preminuo je 24. ožujka 2020. nakon osmogodišnje bitke s karcinomom. Bilo mu je 59 godina. Tužnu vijest na svom Twitter profilu objavio je Peter Albrechtsen riječima: "Napustio nas je jedan od najvećih bubnjara svih vremena Bill Rieflin. Sa samo 59 godina, zaista premlad. Hvala ti za sve brilijantne beatove, oduševljavajuće ritmove i inspirirajuću glazbu.“

Bill je poznat kao jedan od najutjecajnijih bubnjara industrijalne glazbe te je bio izuzetno cijenjen među svojim kolegama. Svoju bogatu karijeru započeo je davne 1975. godine u rodnome Seattleu, a kroz desetljeća svirao je s Ministryjem, Nine Inch Nailsima, Swansima i mnogim drugima. Od 2003. bubnjao je u R.E.M.-u sve do njihovog raspada 2011. godine.

Rieflinovo ime urezano je duboko u zidine glazbene industrije i zauvijek će ostati zapamćen kao svestran, predan i izuzetno talentiran glazbenik.

Počast Billu Rieflinu putem društvenih mreža i medija odali su brojni glazbenici poput Roberta Frippa iz King Crimsona (s kojima je Rieflin ostvario posljednju suradnju), Mark Pickerel – kolega bubnjar iz Screaming Treesa, Krist Novoselic iz Nirvane, Matt Chamberlain, bivši kolege iz grupe Ministry i brojni drugi.