Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Louie „L. A.“ Kouvaris, originalni gitarist grupe Riot, umro je u 66 godini života. Uzrok smrti nije sa sigurnošću utvrđen, ali Giles Lavery, menadžer Riota, rekao je da je Lou prije više od tjedan dana razvio simptome COVID-19, bolesti uzrokovane novim koronavirusom.

Louie je rođen u Pireju u Grčkoj, a s Guyom Speranzom i Markom Realom osnovao je bend RIot i stvorio neke od legendarnih pjesama ove hard-rock grupe.

Osim što je nakon odlaska iz grupe Riot surađivao s brojnim poznatim zvijezdama poput Jurney, Toma Pettyja & The Heartbreakers, Neilom Youngom i Rickom Derringerom, radio je i kao studijski gitarist - glazbenik.

Kouvaris je prošle godine udružio snage s Rickom Venturom, još jednim bivšim Riotovim gitaristom te osnovao grupu Riot Act koja je izvodila pjesme s njihova prva tri studijska albuma "Rock City", "Narita" i "Fire Down Under" (1981). Planirali su i sveobuhvatniju turneju.

Kouvaris nije prvi član izvorne postave Riota koji je preminuo. Gitarist Mark Reale umro je prije osam godina od komplikacija uslijed Crohnove bolesti, a već spomenuti Guy Speranza, izgubio je bitku s karcinomom gušterače 2003. godine. Rhett Forrester, pjevač u Riotu do sredine osamdesetih ubijen je u Atlanti 1994. godine.

"Riot je izgubio novog brata", objavio je bend putem svojih društvenih mreža. „Duboko smo pogođeni njegovim odlaskom, ali nastavljamo njemu u čast. Počivaj u miru i snazi Lou! započni raditi na glazbi s Guyem Markom i Rhettom… Sjaj tebi, ratniče!"

Poslušajte snimku Riot Acta „Swords & Tequilla“