Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U sklopu razgovora sa Zachom Loweom o novom singlu Rolling Stonesa „Living in a Ghost Town“ (prvom singlu benda od 2012. godine) i njihovim budućim planovima, Mick Jagger prokomentirao je nedavnu izjavu Paula McCartneyja da su njegovi Beatlesi bili „bolji“ od Rolling Stonesa.

Još od samih početaka naglog kulturnog uzleta ova dva legendarna benda postoji svojevrsno rivalstvo, ponajviše između njihovih obožavatelja. Podsjećamo, McCartney je u prošlotjednom gostovanju kod Howarda Sterna rekaoStonesi vuku korijene iz bluesa i sav njihov materijal se vrti oko toga. Mi smo imali malo više utjecaja. Postoji mnoštvo razlika između nas i njih. Volim Stonese, no, složit ćemo se, Beatlesi su bili bolji.

Jagger se na sve ovo nasmijao i uzvratio: Paul je duša od čovjeka. Očito je da nema nadmetavanja između nas. No, postoji jedna bitna razlika između Stonesa i Beatlesa – Rolling Stones su desetljećima veliki koncertni bend. Nastupali smo u raznim arenama i stadionima dok Beatlesi to nikad nisu ostvarili. Raspali su se prije nego što je pravi biznis s velikim turnejama započeo. To je jedina prava i najveća razlika među bendovima. Jedan i dalje ima čast i sreću da puni stadione na svojim nastupima, drugi ne postoji.

McCartneyjevu izjavu da su Stonesi kopirali Beatlese u svemu pa tako i dolaskom u SAD, izdavanjem albuma „Their Satanic Majesties Request“ navodno po uzoru na „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band“ i brojne druge „optužbe“, Jagger nije komentirao.