Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Tijekom zadnjeg online razgovora na kojem je Ian Paice, bubnjar grupe Deep Purple odgovarao na pitanja, postavljeno mu je pitanje postoji li ikakva šansa da bend izvede pjesme „You Fool No One“, „Stormbringer“ i „Burn“ na koncertima.

Paice je dao odgovor na pitanje (pogledajte u videu ispod članka): „To nisu pjesme Iana Gillana, već Davida Coverdalea. Imamo dovoljno pjesama Iana Gillana za odsvirati stoga ne možemo odsvirati baš sve, a i pokušavajući uvesti pjesme koje nemaju veze s Ianom bilo bi vrlo teško.“

Gillan je snimio 4 studijska albuma sa grupom Deep Purple, a to su „Deep Purple In Rock“ (1970.), „Fireball“ (1971.), „Machine Head“ (1972.) i „Who Do We Think You Are“ (1973.) prije nego što je napustio bend i bio zamjenjen od strane Coverdalea.

Coverdale je postao frontmen Deep Purplea krajem 1973. godine i bio je u bendu do početka 1976. godine, a pjevao je na albumima „Burn“, „Stormbringer“ i „Come Taste The Band“.

Godine 1984. Gillan se vratio u Deep Purple za album „Perfect Strangers“ koji je označio prvi album originalne postave nakon 11 godina, a snimio je također još i „The House Of Blue Light“ prije nego što je još jednom napustio bend i bio zamjenjen od strane Joea Lynna Turnera na albumu „Slaves And Masters“ iz 1990. godine. Još jedan povratak Gillana u Deep Purple dogodio se 1993. godine za album „The Battle Rages On“ nakon kojeg je ostao u bendu do današnjeg dana.

Novi album grupe Deep Purple pod nazivom „Whoosh!“ izlazi 7. kolovoza od strane earMUSIC glazbene produkcije, a album je trenutno dostupan za prednarudžbu. Whoosh! je 21. album grupe koji će još jednom biti u rukama producenta Boba Ezrina koji je producirao zadnja dva albuma grupe („Now What?!“ iz 2013. godine i „Infinite“ iz 2017. godine), a također je surađivao i sa Pink Floydom, Kissom i Aliceom Cooperom.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima