Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Kako javlja britanski BBC, preminuo je gitarist Fleetwood Maca Peter Green. Evo i dijela izjave za medije od strane obitelji: S dubokom žalosti javljamo kako je Peter preminuo ovog vikenda, mirno u snu u 73. godini života.

Kao utjecajni glazbenik, Green je bio važna ikona britanske blues scene gitarista, uključujući i Erica Claptona i Jimmyja Pagea. U svezi Greena najbolje ga opisuje izjava B.B. Kinga koja govori kako je on jedini bijeli gitarist od kojeg ga prolaze trnci. Najveće zasluge za osnivanje Fleetwood Maca snosi sami Green uz, također, preostale članove benda Micka Fleetwooda (bubnjar) i Johna McVieja (basist) – bend je osnovan 1967. godine.

Rođen kao Peter Allen Greenbaum, Green je s nepunih 20 godina zamijenio Erica Claptona u bendu Johna Mayalla The Bluebreakers. Tijekom tog vremena Mayall nije mislio kako je Green bolji od Claptona, ali ipak mu je dao priliku i vjerovao kako će nadmašiti Claptona. Nakon što je napustio Bluebreakerse, Green je osnovao bend Fleetwood Mac u suradnji s Fleetwoodom, McViejem i gitaristom Jeremyjem Spencerom. Zajedno su snimili 3 studijska albuma: „Fleetwood Mac“, „Mr. Wonderful“ i „They Play On“, a godine 1970. Green napušta bend zbog poteškoća sa zdravljem.

Tijekom godina koje su uslijedile, Green se borio sa shizofrenijom te je proveo dugi niz godina u psihijatrijskim ustanovama. Godine 1996. najavio je povratak glazbi, ali ovoga puta s novim bendom imena Splinter Group. Početkom 2000-ih krenuo je na turneju pod imenom Peter Green and Friends.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici