Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Pariški elektronički duo, grupa Daft Punk objavila je razlaz nakon 28 godina karijere. Vijest o prestanku objavili su u osmominutnom videu nazvanom "Epilogue", izvučenom iz njihovom film Electroma iz 2006. godine.

Magazin Pitchfork je tom prigodom kontaktirao izdavača benda te je postavio upit je li objavljena vijest istinita, na što su dobili potvrdan odgovor.

Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo oformili su Daft Punk u francuskoj metropoli 1993. godine. Izvodili su elektroničku glazbu, preciznije French House.

Popularnost su stekli u kasnim devedesetima kao dio Francuskog housea. Imali su uspjeh i godinama kasnije, kombinirajući elemente house glazbe sa funk, techno, disco, rock i synthpopom. U javnosti su se predstavljali kao roboti još od 1999. i rijetko su se pokazivali na televiziji i davali intervjue. Menadžer im je bio Pedro Winter od 1996. do 2008.

Nakon što se indie rock bend Darlin' raspao, počeli su eksperimentirati sa sintisajzerima i računalnim bubnjevima. Njihov prvi album Homework pušten 1997. od strane Virgin Recordsa je dobio pozitivne ocjene.

U albumu su bili singleovi "Around the World" i "Da Funk". Drugi album Discovery imao je još više uspjeha i hitova kao što su "One More Time", "Digital Love" i "Harder, Better, Faster, Stronger". U trećem mjesecu 2005, Daft Punk je izbacio album Human After All sa singleovima "Robot Rock" i "Technologic".

Imali su koncerte 2006. i 2007. i objavili su album Alive 2007 koji je dobio Grammy nagradu za Najbolji dance/eletronic album. Izradili su album posvećen filmu Tron: Legacy kojeg su objavili 2010.

U 2013., Daft Punk je napustio Virgin Records i prešao u Columbia Records.

Objavili su njihov četvrti album Random Access Memories sa "Get Lucky" dostigli su top 10 u 32 zemlje po najboljoj pjesmi. Random Access Memories je dobio pet Grammyja u 2014, uključujući album godine i record godine za "Get Lucky". U 2016, vratili su se na vrh ljestvice sa hitom "Starboy" u kojoj su surađivali sa The Weeknd-om.

Od 2015. Daft Punk je prodao više od 12 milijuna albuma.

U 2021. najavljuju kraj sa videom "Epilogue" na njihovom YouTube kanalu, koristeći scene iz filma Daft Punk's Electroma. U videu se pojavljuje scena sa njihovim robotskim rukama i ispod njih tekst "1993-2021".



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici