Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Početkom ove godine Croatia Records je objavila četiri luksuzna vinilna reizdanja novovalnih albuma u sklopu proslave 40 godina Novog vala, prvih albuma Električnog orgazma i Haustora, jedinog albuma Šarla akrobate ("Bistriji ili tuplji čovek biva kad...") i kompilacije Paket aranžman. Popularnost novog vala nikada se nije smanjila, čak i 40 godina nakon, pa su dvije naklade vinila rasprodane prije nego što su stigle službeno u prodaju. Upravo je stigla treća tiraža albuma "Haustor" grupe Haustor, a uskoro će biti dostupne i nove tiraže ostalih vinila.

O REIZDANJU

Snimajući album grupe Haustor nastojao sam ući u svijet imaginacije tada mladog, supertalentiranog Darka Rundeka i bilo mi je to dragocjeno životno iskustvo. Današnja popularnost i kvaliteta tog albuma dokaz su da smo napravili zaista dobar posao - Hrvoje Hegedušić, ton-majstor albuma

Balansirati između dva kreativna ega kao što su Rundek i Sacher, koji vuku svatko na svoju stranu, a pri tome u projekt ugraditi i nešto svoje vizije, gotovo da je bio više diplomatski nego producentski posao - Husein Hasanefendić Hus, producent albuma

Drago mi je i ponosan sam kaj sam učestvoval u nečem kaj je bilo i ostalo najbolje kaj se ovdje dogodilo u glazbi. Niti je ko robijal, niti je ko stan dobil. Onda su, kao i danas, tzv. narodnjačke zvijezde bile puno popularnije nego mi. Za mene je to bil soundtrack jednog vremena i jednog sloja građanstva koji je u međuvremenu iščeznul, a ja sam ga zval lumpen inteligencijom. Sve u svemu, mislim da smo uglavnom iskoristili povijesnu priliku da se i naša čuje, s time kako moram reći da, ako je i bilo neke kritike društvenih pojava, moja je bila s lijeva. Bunt? Prirodno je da se mladi čovjek buni. Nije prirodno da se ne buni. Mrak. Zastor. Aplauz. Nema bisa. - Srđan Sacher (Haustor)

Tad sam se furao na radio drame pa smo imali taj neki formalni stilski otklon i prema radio drami što nitko drugi nije imao. Iako tada ne bih mogao usmjeriti prst u nekoga tko je bio inspiriran Haustorom, 10, 15 ili 20 godina kasnije bend su mnogi prepoznali i čak crpili inspiraciju iz onoga što smo mi radili. - Darko Rundek (Haustor)

Vinilno reizdanje "Haustor" grupe Haustor možete kupiti po cijeni od 149 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici