Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Autonomni kulturni centar kroz Program filmskog studija Medika poziva na prijavu za radionicu snimanja glazbenog dokumentarnog filma. Radionica će započeti s realizacijom 15.lipnja od 18.sati i trajati će prema dogovoru u naredna 3 tjedna.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se može ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici: bit.ly/3ipOVrZ, zaključno s 12. lipnjem.

Radionica je prvenstveno namijenjena onima koji imaju površno znanje o svim aspektima proizvodnje dokumentarnog filma, no nisu imali uvjete niti adekvatno vodstvo u kreativnom usmjeravanju vlastitih ideja za snimanje dokumentarnog filma kao cjelovitog gotovog proizvoda.

Koncipirana je kao intenzivni tečaj koji će u svojoj konačnici producirati 2-3 kratka dokumentarna filma. Teme koje će se obrađivati isključivo su lokalnog karaktera, s fokusom na glazbi i kulturi, produkcijski prilagodljive,odnosno niskobudžetne produkcijske strukture. Polaznici/e će biti upoznati sa svim aspektima proizvodnje dokumentarnog filma;od ideja koje su sami odabrali do plasmana gotovog projekta.

Fokus radionice je podučiti polaznike/ce produkciji dokumentarnog filma, provesti ih kroz edukativni proces. Kroz radionice polaznici/e će biti osposobljeni za samostalan i zajednički rad ukoliko se žele nastaviti baviti audiovizualnim djelatnostima.

Polaznici/e će stjeći osnovna znanja u radu s digitalnim video kamerama, radu na softveru za montažu slike i zvuka, radu na opremi za snimanje zvuka. Proći će kroz osnove razvoja proizvodnje i usmjeravanja početne ideje kratkih dokumentarnih filmova.

Voditelj radionice je Pavle Kocijaner

Pavle je završio ADU – smjer snimatelj; Autor projekta xYUGOx, dokumentarnog serijala o Straight Edge hardcore punku na području bivše Jugoslavije. Redatelj, snimatelj, montažer; prvi asistent kamere i snimatelj je na nizu studentskih filmova; Prvi asistent kamere igrane serije Nestali. Snimatelj i montažer 'making off-a'; snimao, režirao i montirao niz spotova za različite glazbene izvođače, sniamo i montirao na nizu reklama; Autor projekta Park Sessions, u kojem na raznim lokacijama snima akustične glazbene izvedbe. Snima sliku, tona i montira. Proizveo je preko 130 videa; voditelj radionica za udruge.