Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Predstojeći novi i autorizirani dokumentarni film o grupi Led Zeppelin napokon je dovršen, javlja magazin NME. 

U režiji Bernarda MacMahona, film je prvi put najavljen u svibnju 2019. godine kako bi se obilježilo pola stoljeća benda, koje su navršili 2018., a MacMahon je danas (2. kolovoza) potvrdio naslov filma, "Becoming Led Zeppelin" i najavio da je rad na dokumentarcu završen.

"Becoming Led Zeppelin je film za koji nitko nije mislio da bi mogao biti snimljen", rekao je MacMahon u priopćenju i dodao: “Meteorski uspon benda do slave bio je brz i doslovno nedokumentiran.

"Kroz intenzivnu potragu diljem svijeta i godine restauracije pronađenih vizualnih i audio arhivskih materijala, ova se priča konačno može ispričati."

Još jedna posebnost ovog filma ogleda se u tome što je ovo prvi puta u 50 godina da je bend sudjelovao u dokumentarcu te da je bend MacMahonu odobrio za film "pristup bez presedana".

U filmu će, između ostaloga, biti prikazani novi intervjui s Jimmyjem Pageom, Robertom Plantom i Johnom Paulom Jonesom, a bit će uključeni i rijetki arhivski intervjui s pokojnim Johnom Bonhamom, koji je umro 1980. godine.

Datum izlaska filma još nije potvrđen.