Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Proteklog vikenda u splitskom klubu Kocka održano je 12. izdanje već kultnog STart festivala autorske glazbe. Festival koji već više od desetljeća neprestano promovira autorstvo i mlade, nadolazeće snage bendova i autora iz cijele regije.

Ovog puta održan je u dvovečernjem formatu sa sveukupno šest izvođača. Publici su se tako prvog dana predstavili energični splitski rock sastav Stereotrip, indie duo iz Kanade i Novog Zelanda sa splitsko-kaštelanskom adresom Young Shuttle te još Teški osjećaji iz Tisnog. Korak više u odnosu na konkurenciju pokazao je Stereotrip te odnio prvu pobjedu dana, a ovaj rock sastav s primjesama funka, bluesa i psihodelije čine Marko Petrović na vokalu i bas gitari, Ante Madunić na gitari, Antonio Vuletić na klavijaturama te proslavljeni košarkaš među bubnjarima, Roko Ukić.

Drugu večer festivala obilježili su kantautorica Irina Pavlović Ninny te dva mlada splitska sastava - Djigibaoo i Neki Reperi. Svi izvođači pružili su odlične glazbene nastupe, a u glasovanje za ukupne pobjednike otišli su vrlo energični Neki Reperi koji su izazvali uistinu fantastične reakcije publike popraćeni sjajnim bendom.

Ukupna pobjeda izglasana od strane stručnog žirija Davor Gavran (Dioniz, Slobodna Dalmacija), Šime Barbarić (Street Pulse) te Luka Žižić (Split Circus) otišla je također u ruke Nekim Reperima koji su se prvi put predstavili publici iako iza sebe već imaju album prvijenac "Neke Žene".

Split je pokazao kroz posljednja izdanja STart da se scena u gradu ne samo budi, već je izuzetno budna te diskografski i koncertno aktivna. Plejada novih izvođača polako, ali sigurno donosi novu scenu u Splitu.

Stereotrip i Neki Reperi sjajnim nastupima na STartu osigurali su si nastup na idućem izdanju Fido festivala.