Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Aki Rahimovski, pjevač i frontmen grupe Parni valjak, iznenada je preminuo u 67. godini života. Ovu vijest potvrdio je njegov menadžer Damir Osredečki.

Uzrok smrti još nije poznat, ali zna se kako se pjevač liječio proteklih dana u zagrebačkoj bonici, gdje su mu ugrađena 4 stenta. Nakon što je otpušten iz bolnice otišao je u Sloveniju, gdje mu je jutros naglo pozlilo te je završio u bolnici u Novom Mestu.

Aki Rahimovski rođen je 5. lipnja 1955. godine u Nišu, ali se ubrzo s obitelji preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio glazbeni profesor, sa sedam godina je krenuo u glazbenu školu, odsjek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki Grupa Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Godine 1975. upoznaje gitaristu i skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka. S bendom je tijekom desetljeća aktivnog rada stekao izuzetnu regionalnu popularnost koja traje do današnjih dana.