Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

porin 30Otvaranjem procedure prijava i službeno je započelo 30. izdanje Porina! Glazbena struka i ovaj će put nagraditi izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva. Prijave izdanja za ukupno 38 kategorija trajat će do 1. prosinca, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30.11.2022.

Ako postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U takvom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2022., mogu se prijaviti do 5.1.2023. Prijave se obavljaju isključivo on-line putem u okviru posebno kreiranog programa. Oni koji prijavljuju mogu vlastitim prijavama pridodati poveznice (linkove) na glazbene i vizualne materijale.

Jedan fizički primjerak prijavljenih izdanja potrebno je u Ured Porina dostaviti do 2.12.2022. (odnosno za izdanja iz 12. mjeseca do 5.1.2023.) na adresu Porin, Ivana Broza 8a/ I kat, 10 000 Zagreb. Sve detaljne informacije o kategorijama, dostupne su u dokumentu Kategorije nagrade Porin (objavljeno na službenim stranicama Porina); a sve ostale informacije o novostima u ovogodišnjem Porinu dostupne su u Pravilniku glazbene nagrade Porin koji je također objavljen na službenim stranicama Porina.

Podsjećamo kako digitalna izdanja mogu konkurirati pod uvjetom da je izdanje u legalnoj distribuciji na internetu, te da zadovoljava osnovne profesionalne produkcijske standarde. Osim toga, kategorija „Najbolji album za djecu“ je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. postala bijenalna, tako da se ove godine ne dodjeljuje.

Snimke i izdanja za Glazbenu nagradu Porin mogu prijavljivati autori, izvođači, diskografi, novinari, glazbene institucije ali i svi građani Republike Hrvatske slanjem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom maila “Prijava” nakon čega će dobiti detaljne upute.

Prijave možete obaviti putem linka: http://prijave.porin.org/

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici