Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bajaga i Instruktori završili su izuzetno uspješnu turneju po SAD-u i Kanadi koja je, u dva vikenda, obuhvatila koncerte u San Franciscu, Torontu, New Yorku i Chicagu.

Proslavljeni bend na taj je način poslije četiri godine ponovno obradovao na tisuće svojih obožavatelja "preko bare". Bend je turneju započeo uspješnim nastupom 11. studenoga u San Franciscu, u klubu "Roccapulco". U gradu u koji glazbenici s ovih prostora rijetko dolaze, jasno zbog udaljenosti, zabilježen je rekordno posjećen nastup Momčila Bajagića i benda do sada. Dan kasnije, Bajaga i Instruktori održali su koncert za pamćenje u Torontu, u dvorani "Phoenix Concert Theathre".

 

"Odlična dvorana u kojoj su svirali poznati glazbenici, od Johnnyja Casha do Davida Bowieja", zadovoljno ističe Bajaga. Drugi vikend započeo je tjednima unaprijed rasprodanim njujorškim "Cutting Roomom", klubom smještenom u centru Manhattana koji prima 1.200 posjetitelja. Zanimljivo, suvlasnik kluba je popularni glumac Chris Noth, najpoznatiji kao Faca iz serije "Seks i grad". Za kraj, šlag na torti bio je neizostavni Chicago, grad s najbrojnijom srpskom dijasporom. Koncert od dva i pol sata u "Compass Areni" probudio je mnogima sjećanja na neka davna vremena.

 

U publici su, na ova četiri koncerta, podjednako uživali i oni koji su rasli uz bezvremenske hitove Bajage i Instruktora, kao i mlađi koji su ih po prvi put slušali uživo. Mnogi od njih srpski jezik ne govore savršeno, ali bez greške od riječi do riječi pjevaju legendarne hitove poput "Zažmuri", "Moji drugovi", "Plavi safir", "Samo nam je ljubav potrebna"… Seriju nastupa Bajage i Instruktora u SAD-u i Kanadi uspješno je organizirala agencija Backstage54.

 

IzvještajiMingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte


Godsmack rasturili u Beču


Hladno pivo - velika fešta u malom mjestu


Macy Gray nastupila u Tvornici


The Cure - multigeneracijski koncert za pamćenje


Porcupine Tree nastupili u Gasometru