Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nagrade Rock&Off dodijeljene su po peti put večeras u zagrebačkoj Tvornici kulture, a najviše razloga za slavlje imali su Bad Daughter i Chui koji kući odlaze s po dvije statue.

Veliko glazbeno slavlje, sjajni nastupi i pozitivna energija obilježili su dodjelu na kojoj se slavilo u deset kategorija i za koju se tražilo mjesto više. Prepuna Tvornica slavila je skupa sa svim dobitnicima, koje donosimo u nastavku.

Prošlogodišnja dobitnica dvije nagrade Bad Daughter ovoga je puta potvrdila svoj status Pop&Off izvođačice godine, a pobjedu je odnijela i u kategoriji Pjesme godine zahvaljujući singlu "Bite Your Tongue".

Chui su apsolutni dobitnici kategorije za Jazz&Off izvođača godine, a veliko priznanje dobili su za album "Zagreb - Berlin" koji je proglašen Albumom godine.

Edo Maajka slavio je u kategoriji Rap&Off izvođača godine, Djeca! su Rock&Off izvođač godine, dok je pobjedu u Elektro&Off kategoriji odnijela ETHER. Iskonovu nagradu publike osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić.

Koncertnim izvođačem godine proglašeni su Pips, Chips & Videoclips, a bogatiji za 1500 eura zahvaljujući HDS ZAMP-u kući idu Tidal Pull, novi Veliki prasak godine. Skupa s nominiranim kolegama iz spomenute kategorije idu ove godine i na Rock&Off turneju.
Nagrada za životno djelo uručena je Denisu Mujadžiću Denykenu te posthumno Anti Perkoviću. Denykenu je nagradu uručio dugogodišnji prijatelj Ivan Dečak, koji je naglasio njegov značaj na domaćoj glazbenoj sceni i podsjetio na Denykenovu zavidnu karijeru. Posebno emotivan bio je trenutak kada je obitelji Ante Perkovića Josipa Lisac uručila nagradu za životno djelo. Publika je gromoglasnim ovacijama ispratila Josipu i Antinu obitelj, a nitko nije skrivao suze. “Volim te, tata”, rekao je na pozornici Jug Perković koji je nagradu primio skupa s majkom Sunčicom.

Na pozornici Rock&Off-a nastupali su Bad Daughter, Barbara Munjas, Djeca!, Eliot Alma, Filip Pavić, HRAM, Ivan Grobenski, Miach feat. Hiljson Mandela, St!llness i Tidal Pull, a koncert iznenađenja bila je grupa Elemental koja je na pozornicu stigla nakon završetka dodjele.

Naš komentar:

Nikada do sada nisam imala prilike biti na dodjeli ove nagrade. Napokon mogu reći, jer toliko pozitivne energije i međusobne podrške kolega glazbenika je rijetko za naći na jednom mjestu, ovo je predobro. Pozitiva se osjeća na svakom koraku kao i podrška kolega jednih drugima u postignućima u protekloj godini. Jedan od najtežih trenutaka večeri bio je dodjela nagradne za životno djelo pokojnom novinaru, publicistu, rock kritičaru, kantautoru, radijskom i kazališnom umjetniku Anti Perkoviću. Nagradu je, vrlo emotivno, preuzela obitelj. Još jednu nagradu za životno djelo dobio je Denis Mujadžić Denyken, otac rocka devedesetih i svega što smo tada i na dalje obožavali u svijetu glazbe. Od Majki, Hladnog Piva, Jinxa, Pipsa i mnogih drugih do Grette s kojima trenutno radi. Sve što on uzme pod svoje ima smisla u nekoj sferi nekome. Sve u svemu vrlo zanimljiva dodjela nagrada u svima voljenoj Tvornici. Vidjeli se i iduće godine u još zanimljivijoj postavi. - Maja Knepr Šegina

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe