Novosti

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Brkovi bg5

Zagrebačka folk punk petorka Brkovi protekle je subote održala jedan od najvećih koncerata aktualne turneje kojom proslavlja 20 godina rada. Prepun prostor na Donjem gradu beogradskog Kalemegdana obilježio je s bendom veliku obljetnicu.

U Beograd su Brkovi donijeli opasnu set listu sastavljenu od pjesama iz svih faza benda. Od otvarajuće „Ja ne želim da budem ok“ redali su se hitovi, a među prvim gostima izašao je harmonikaš Miloš Punišić s kojim su izveli „Cvjetalo je meni cvijeće“. Brkovi često gostima, kojih nema puno, na svojim koncertima daju posebnu pažnju, a osim Punišića na sceni im se pridružila sudionica Zvezda Granda Mira Aleksić s kojom sviraju „A kada padne noć“, No, one najvažnije pjesme ipak izvodi mašina u sastavu Shamso69, Tomac, Šarac, Talentino i Torbica. A Brkovi su ih u subotu, u dva sata furiozne svirke naslagali puno – „Bauštela“, „Ornela“, „Opasno se drogiram“, „Srećo laku noć“, „Mala“, „Balkan Star“, „Bolje da sam s frendovima pio rujno vino“, „Hormon sreće“, „Više ni pankeri ne slušaju pank“, „Samo pijan mogu“, dok su za bis ostavljene „Seks i droga“, „Hoću da mi djete sluša narodnjake“ i „Pizda materina“.

Brkovi bg1

U noći u kojoj je pola Europe pratilo Eurovizijsko finale Brkovi su uspjeli do vrha napuniti otvoreni prostor na Kalemegdanu i dokazati da su i svirački i po popularnosti u vrhu regionalne prve lige.

Turneja povodom 20 godina se nastavlja u lipnju kada će Brkovi protutnjati kroz Otok, Đakovo, Daruvar, Bosansku Krupu i Županju, dok za srpanj imaju dogovoren nastup u Vršcu. Banjalučki Kastel ugostit će ih 16. kolovoza, pulski Kaštel 17., a slavlje će kulminirati na stadionu Šalata u Zagrebu, u subotu 7. rujna 2024.

Brkovi bg2

Brkovi bg3

Brkovi bg4

Brkovi bg6Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”