Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

tdd

Glazbenici koji su surađivali na njegovom posljednjem albumu “Pandorina kutija”, u povodu 10. obljetnice preranog odlaska hrvatskog kralja funka, održat će u ovu subotu, 14. travnja u kultnom zagrebačkom klubu Sax! homage Dini Dvorniku.

Glazbeni enfant terrible ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni, a njemu u čast okupio se glazbeni sastav sačinjen od renomiranih hrvatskih glazbenika od koji su, većina njih, surađivali s Dinom Dvornikom na njegovim koncertima i studijskim projektima.

Dino Dvornik Tribute Band prošli je mjesec započeo koncertnu turneju naziva "Nadahnuće" povodom deset godina sjećanja te u spomen na kultnog splitskog glazbenika.

Bubnjar Damir Šomen svirao je s Dinom Dvornikom u najslavnijim danima Songkillersa te je s njima snimio i kultni album, "Live in Munchen”.

Bas gitarist Alen Svetopetrić s Dinom Dvornikom surađivao je na nekoliko albuma i mnogim koncertima.

Klavijaturist Gojko Tomljanović Dinin je stari suradnik, također iz vremena albuma  "Live in Munchen”
- Naša suradnja je počela 1994. godine kada smo prvo krenuli svirati koncerte, da bi se već 1995. u Münchenu snimio ‘Live’, koji je meni osobno najdraži live album koji sam do sada snimio. Surađivali smo još puno nakon toga… Godinu dana nakon Dinine iznenadne smrti osnivamo Tribute sa željom da njegove pjesme i dalje žive, budući da je riječ odličnom čovjeku, vrhunskom talentu i glazbeniku te izvrsnim i bezvremenskim  pjesmama.
Tribute je sastavljen od vrhunskih glazbenika koji su surađivali s njim, a u subotu vam garantiramo izvrsnu svirku i izvedbu probranih Dininih pjesama - izjavio je uoči koncerta Gojko Tomljanović.

Gitarist Zoran Jaeger Jex, dugogodišnji je suradnik kralja funka, a surađivao je i na njegovom posljednjem studijskom albumu "Pandorina kutija”, kao i gore spomenuti glazbenici. Saksofonist Ivica Premelč i pjevač Nikola Marjanović također su članovi ovog jedinog official tribute banda. Ove subote bendu će se umjeto Nikole pridružiti pjevač Mario Huljev, a svi oni će, uvjerni smo, rasplesati poklonike glazbe karizmatičnog kralja funka u Hrvata, Dine Dvornika.