Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

autor Gabriel Radatovic Ateisti

Legendarna novosadska punk-rock grupa Atheist Rap stiže 26. listopada u Zagreb. Prvi gosti nove sezone programa Sviraj Stare u Vintage Industrialu izvest će pjesme isključivo s prva tri kultna albuma: Maori i crni Gonzales (1993.), Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete (1995.) i II liga Zapad (1998.) kojima su se afirmirali i stekli široku publiku na ovim prostorima.

Osnovani davne 1989. i sve do danas glazbeno aktivni, u svibnju su proslavili velikih 29 godina karijere. Mnogim bendovima uzor ili pak suborci u punk rocku, tijekom godina su ostavili značajan trag u polju žanra ponajprije zbog pjesama u kojima su do izražaja dolazili njihov sarkastičan humor i kritički odnos prema vlasti. Pjesme „Wartburg limuzina“ i „Blu trabant“ s albuma prvijenca plasirale su ih na vrhove skoro svih top lista u bivšoj Jugoslaviji. Od samih početka rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni, a i danas se ustrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja. Stil Atheist Rapa odlikuje rap lirika poduprta žestokim punk rock rifovima kombiniranim s rockabilly i ska elementima, a posebno valja istaknuti i kako su na drugom albumu u svoje pjesme fantastično uklopili citate poznatih autora među kojima se ističu oni The Clasha, Soundgardena, EKV-a i KUD Idijota. Upravo drugi album donio je hitove koje su odgajale generacije kao što su „Godina kulture“, „Car core“, „Fatamorgana“ i druge, a treći ih je hitovima „Zapadna Europa“, „Letnji hit“ i „Dr.Pop“ uistinu svrstao u lektire punk rocka regije. Minijatura „Atheist Rap II“ i danas u live izvedbama potiče na pjevanje uglas te se još od 90ih na koncertima uzvikuje umjesto standarnog poziva na bis. Ovi veterani scene i nakon ova tri megauspješna albuma ostali su dosljedni u radu gradeći karijeru bez kompromisa te i dalje predstavljaju svjetlu točku regionalnog punka koja se upisala u povijest.

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji 50 kn, a na ulazu 65 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima