Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

fotka Svemir

U četvrtak, 29. studenoga u Saxu će se održati prvi iz serije koncerata pod imenom „Zvonko Radost predstavlja“ iza kojeg stoji najveća regionalna top lista Muzika Je Zvonko Radost. Koncept se sastoji od jednog benda headlinera + gosti. Izbor za prvo izdanje pao je na bend Svemir, a njima će se kao gosti pridružiti bend Kensington Lima.

Svemir je četveročlani bend iz Zagreba, nastao 2012. godine kao produžetak dotadašnje kantautorske karijere njegove frontwoman Zvonke Obajdin. Do sada su izdali tri albuma: Svemir (2012.), „Tako jako“ (2014.) i Male laži (2016.) koji je skrenuo najviše pažnje na sebe. Članovi benda su osim Zvonke Obajdin (glavni vokal, ritam gitara) još i Matko Boršić (bubnjevi), San Mikulec (bas gitara, prateći vokal) i Daniel Rodik (solo gitara).

„Za nastup u Saxu planiramo predstaviti nove pjesme, koje će se naći na albumu čije snimanje upravo završavamo. Radi se o pretežito nježnim, melankoličnim pjesmama kojima jako dobro pristaje akustično ruho i intimnija atmosfera, tako da planiramo i takav koncert – intiman i emotivan. Naravno, svirat ćemo i starije, publici već poznate pjesme. U gostima imamo i niz dragih kolega i frendova, kojima se baš veselimo, tako da su svi sastojci za jednu lijepu večer u Saxu tu. Pridružite nam se i vi“, izjavila je Zvonka Obajdin.

Facebook: https://www.facebook.com/ssvemir
Bandcamp: https://svemir.bandcamp.com/

Kensington Lima je autorski bend Josipa Radića iza kojeg je nedavno objavljeni album prvijenac, "May".

Pjesme s albuma (ali i još neka neočekivana iznenađenja!) koncertno će predstaviti punokrvna rock'n'roll postava koju, uz Radića, čine Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas), Jere Šešelja (bubnjevi) i Mihael Kurjančić Kunga (klavijature).
Glazbena kritika jednoglasna je u pohvalama albuma "May", a publika će pjesme doživjeti u osvježenim, bendovskim aranžmanima: "Cilj nam je na pozornicu donijeti duh svih onih koncerata koji su nas odgojili, i kao glazbenike, i kao osobe!", poručuju iz benda.

Više o bendu saznajte na https://www.facebook.com/kensingtonlima/

Cijena ulaznice u pretprodaji za ovaj sjedeći koncert je 25 kuna i može se kupiti u Saxu tijekom radnog vremena kluba, na dan će koštati 40 kuna.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici