Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

matija manu

Studentski centar, Kino SC, Savska 25, u subotu 13.4.2019., u 20 sati ugostit će posebnu grupu glazbenika okupljenih na jednom mjestu jer sviraju Matija Dedić, klavir (CRO), Romulo Duarte, kontrabas (BRA) i Manu Katché, bubanj (FRA). Matija će ovim koncertom, u sklopu Musicology Barcaffe Sessions Hrvatska, proslaviti 25 godina umjetničkog stvaranja, a koncert je najava dugoočekivanog ZG Jazz Festivala, pod pokroviteljstvom grada Zagreba.

Tek toliko da večer bude savršena, Matija Dedić i Manu Katché predstavit će svoj album, sniman u 7. mjesecu prošle godine, u Parizu.

Matija Dedić tom je prigodom rekao: "Album izlazi za Alliance records iz NY i to je moje 5 izdanje za strano tržište. Radi se o manje zahtjevnoj glazbi koja bi, nadam se, trebala bila prihvatljivija i široj publici - više groove plus neka vokalna gostovanja... ideja vodilja nije mi bila da projekt bude komercijalan, s obzirom da to nije moja suština i nemam nikakvu potrebu za time...i zato sam se odlučio stupiti u kontakt sa Manuom preko mojih prijatelja i njegovih dugogodišnjih suradnika iz organizacije Musicology Barcaffe Sessions. Inače, Manua poznajem iz davnih dana dok smo zajedno surađivali na albumu Zlatana Stipišića Gibonija. Manu u javnosti nije prepoznat samo preko impresivnog sudjelovanja na kultnim albumima komercijalnih izvodjača poput Stinga, Peter Gabriela, Simlpe Mainds, Tracy Chapman; nego dugi niz godina surađuje s velikim ikonama jazz glazbe poput Jana Garbareka, Tomasza Stanka, Michele Petruciania i radi svoje albume i glazbu za etiketu ECM koja mi je vrlo bliska i pod čijim sam utjecajem od mladih dana."

Ulaznice možete nabaviti u sustavu ulaznice.hr



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici