Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

aljosa sto

Nakon četiri uspješna studijska albuma grupe Ramirez, Aljoša Šerić novi je glazbeni identitet izgradio u aktualnom Pavelu s još četiri studijska izdanja, a dok je Pavel kraće vrijeme bio na studijskom mirovanju, odlučio je, kako i sam kaže, u poznim godinama debitirati po treći put - ovaj put kao samostalni izvođač.

Najavnim singlom „Glup“ i odličnim spotom nastalim u ekranizaciji Filipa Filkovića Philatza, koji se vjerno poklapa s Aljošinom porukom o nepovjerljivosti u internet, Aljoša je dao naslutiti da će se solo projekt potpuno razlikovati od bendovskog zvuka, a drugim singlom „Kučine“ za čiji je spot bila zadužena Marcella Zanki, svoju je žanrovsku raznolikost i potvrdio. Vještim ispreplitanjem popa, rocka, jazza, swinga, countrya i cabareta albumom „Što ćemo raditi do kraja života“ predstavlja ukupno dvanaest skladbi, gotovo dnevničkih zapisa i zbirku jadikovki, navodi Aljoša te dodaje kako sve pjesme koje piše u sebi uvijek imaju dozu sjete i ljepote života u sebi, a publika će sama prepoznati ono što joj je bliže.

Pišući za Pavel, naletio sam na nešto pjesama koje se nikako nisu uklapale u moju viziju onoga što bi Pavel trebao svirati u nekoj idućoj fazi i paralelno s tim sam dobio dva teksta Anđela Jurkasa koji su vapili za uglazbljivanjem. Kad se sve zbrojilo, ispalo je da imam cijeli album koji je imao samo dvije moguće sudbine - ili da zauvijek ostane zaboravljen na mom hard disku ili da ga objavim iz ćeifa, iz čiste sebičnosti, zato što mogu. Sebičluk je prevagnuo, pa stoga imate dvanaest gotovo dnevničkih zapisa, zbirku jadikovki poluostvarenog muškarca na pragu sredovječnosti. Ugodno slušanje. - Aljoša Šerić

Glazbu, tekst i aranžmane potpisuje Aljoša Šerić, osim teksta za „Zadnji“ i „Što ćemo raditi do kraja života“ koje potpisuje Anđelo Jurkas. Produkciju i miks potpisuje Jere Šešelja, a aranžmane gudača i puhača Dalibor Grubačević. Album je sniman u RSL studiju u Novom Mestu i Element studiju u Zagrebu tijekom 2018. godine pod snimateljskom palicom Mateja Pecavera i Jere Šešelje. Album će se u fizičkoj prodaji naći od 5.4. u svim boljim CD shopovima.