Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Marius Mihalache 2 002

Rumunjski umjetnik i skladatelj Marius Mihalache, kojeg nazivaju i Čarobnjak cimbala, održat će 5. svibnja u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu koncert Balkaniada.

Mihalacheva glazbena koncepcija kojom će se predstaviti hrvatskoj publici potaknula je balkanske ritmove do zanimljivih krajnosti stvarajući fuzije popularne rumunjske glazbe s tradicionalnom balkanskom glazbom. Svojevrstan je to glazbeni eksperiment koji na začuđujući način spaja cimbalo s flautom, harmonikom, solo vokalom i bubnjevima.

Marius Mihalache piše glazbu za film i kazalište te ima više od 29 godina iskustva u izvođenju i vođenju međunarodnih i nacionalnih majstorskih tečajeva u pisanju pjesama, skladanju pjesama za filmove, povijesti cimbala, improvizacijske i izvedbene tehnike.

Dijelio je pozornicu s mnogim poznatim umjetnicima kao što su Chick Corea, Gloria Gaynor, Nina Simone, Kitaro, Steve Vai, Mike Stern, Boo Boo Davis, Billy Cobham, Sergio Mendez, Larry Coryell, Philip Catherine. Dobitnik je i brojnih nagrada za interpretativnu virtuoznost od djetinjstva, a sa sedamnaest godina svira na cimbalu Rahmanjinova, Chopina, Schumanna, Schuberta i Mozarta. Više puta je pozivan da nastupa u sjedištu Organizacije Ujedinjenih naroda, koncertirao je i u Bijeloj kući.

Godine 2018. objavljen je izlazi njegov najnoviji balkanski projekt nazvan „Saftita“, što na rumunjskom znači „dobar početak“.