Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

PV

Dugo se o tome priča, a sada imamo i službenu potvrdu - opet ćemo uživati na koncertima Parnog valjka!

Povodom izlaska novog albuma “Vrijeme” i 44 godine zajedničkog rada banda, ekipa ponovo kreće na turneju.

U sklopu turneje Runda 44 band će obići sve najveće dvorane u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Cijela priča kreće u lipnju iz Ljubljane, prva postaja su Križanke 08.06., a nakon toga slijede Šibenik, Rijeka, Split, Beograd, Sarajevo, Varaždin, Zagreb te još puno gradova, čija imena i datume band otkriva uskoro.

S obzirom na njihovu bogatu glazbenu povijest, dečki planiraju biti na turneji do kraja godine.

Kao i u sklopu svake turneje, i na ovoj planiraju neke novosti. Ovom prilikom će to biti pojačanje u obliku brass sekcije, velikog broja novih pjesama, ali i onih koje dugo nisu bile na koncertnim repertoarima.

Za sve one koji još nisu imali priliku čuti neke od novijih pjesama s albuma Vrijeme koji su izdali prošle godine, na ovoj turneji će moći pjevati s bendom “Prolazi sve, zar ne?, “Opet se smijem”, “Ljubav”,“Za malo nježnosti”, “Kad nemaš kud” koju uz Akija pjeva Tina Kresnik, “Otkud ti pravo” i “Vrijeme.“

Naravno, sigurno ćete se imati priliku prisjećati nekih davno zaboravljenih vremena uz njihove bezvremene hitove "Jesen u meni", "Ugasi me", "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Sve još miriše na nju", "Neda", "Zastave", "Sunčanom stranom", "Uhvati ritam" i brojne druge hitove.

Uz Parni valjak na turneju ide i brojna tehnička ekipa koja će se brinuti da sve bude na visokom produkcijskom nivou, na što nas je Parni valjak naviknuo.

Pripreme za turneju su bile vrlo intenzivne i opsežne jer žele svojoj publici osigurati najbolju moguću zabavu i odvesti ih u neke druge sfere gdje će se opustiti i uživati za vrijeme trajanja koncerta.

Mnogima je još uvijek svježe u pamćenju njihova prošla turneja ‘2u1’ kada su slavili okruglu obljetnicu postojanja, čak dugih 40 godina, a svoju publiku su nagradili fantastičnim koncertom koji se sastojao od akustičnog i električnog izvođenja pjesama.

Od samih početaka bend je predvođen Husom i pjevačem prepoznatljivog glasa Akijem Rahimovskim koji su godinama njegovali zvuk koji publika sada prepoznaje već na prvi takt. Sav njihov rad i fantastična karijera se ogledaju kroz brojna izdanja - dvadesetak studijskih, nekoliko live albuma, brojne kompilacije te video izdanja. Za bend njihove reputacije i ugleda to i nije čudno.

Parni valjak najdugovječnija je aktivna hrvatska postava. Na sceni su prisutni od osnivanja 1975. godine u Zagrebu do danas i jednakim žarom oduševljavaju svoju staru, ali i novu publiku rock pjesmama koje su uglavnom ljubavne tematike.

Ako među vama još uvijek postoje oni koji nisu nikada bili na koncertu Parnog Valjka, ovo je vaša prilika za popravak.

Na vrijeme se informirajte i pratite kada i gdje možete nabaviti svoje ulaznice!

A sada, odvrnite zvučnike do daske i krenite s pripremama za jedan od najvećih najavljenih koncertnih spektakla ove godine!



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima