Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

jigofestival1 

Jigo festival je prvi festival digitalne umjetnosti u Splitu, koji se održava u napuštenoj vojnoj bazi na Duilovu, tik uz more. Ideja je spojiti minimal, techno i house glazbu i vizualne umjetnosti.

Ovo je druga godina održavanja festivala, koja će i ove godine posjetiteljima ponuditi mapping projekcije na napuštenom vojnom objektu, a stage koji je smješten tik ispod projekcija. Nudi se jedan potpuno novi doživljaj glazbe, nešto što još u Splitu nije viđeno.

jigofestival

3D mapping je revolucionarna tehnika audio vizualnih projekcija koje u sebi sažimaju arhitekturu, audio video tehnologiju i dizajn. Poseban se efekt dobiva i uključivanjem osjeta njuha ili sluha, pa je neki nazivaju i 4D projekcijom. Do sada se ovakvo 'mapiranje' koristilo za pročelja zgrada ili kuća, a svoje će priče ispričati na zidovima Duilova ekipa iz Brendkulture (Hiperkprodukcija).

Festival se održava 19. i 20. srpnja, a posjetiteljima će se prezentirati 3D mapping na objektu, koji samom pozicijom pod hridima uz more, postaje umejtnička oaza. Sve to pratit će posebno selektirani Line up domaćih i svjetkih DJ-eva.

Ove je godine novost i dnevni 'Put out' beach party, koji će u subotu, 20.7 od 15 do 19 h uljepšati vaš boravak na moru.

Ulaznice su u prodaji na https://www.residentadvisor.net/events/1236205

Line up

Ana Antonova
Mariano Mateljan
DJ Jock
Felver
Madezh
Lawrence Klein
Marko Felinger
Taycan
Cidakis
Emir Biter
KCM
Downtown Gymnastics