Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

elvis stanic

Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša, te najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, sa 'Elvis Stanić Group' otvorit će ovogodišnje, 28. po redu, izdanje međunarodnog Jazz Time Rijeka festivala.

“Nakon dosta vremena, ponovo smo na Jazz Timeu, a ovo “dosta vremena” ustvari smo iskoristili da bi postavili jedan sasvim novi zvuk, drugačiji od onog na što je jazz publika navikla kad se govori o ESG-u.

Odmaknuli smo se od tzv. “trećeg vala”, Pat Methenija i svega onog što je karakteriziralo naš zvuk u proteklom desetljeću. Mogu reći da smo se vratili na izvor – u Jazz Rock, Progresivu, no u kombinaciji s elektronikom i loopovima. Spojili smo znanje i vintage iskustvo s novim tehnologijama – a rezultat tog eksperimenta ekskluzivno ćemo predstaviti na ovogodišnjem Jazz Timeu!

Svakako je tome doprinjela i “svježa krv” u našim redovima – fenomenalna Alba Nacinovich - izvan svake definicije, rame uz rame sa suverenim Branimirom Gazdikom, sound designerom Ivanom Popeskićem, baznim “sub-basom” Damjana Grbca i, naravno, uz moju budnu pasku da sve bude zaista “sirovo” i neposredno!” Elvis Stanić

Elvis Stanić je samostalno ili s Elvis Stanić Group nastupao na mnogim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu (SAD, Kina, Velika Britanija, Bugarska, Nizozemska, Austrija, Italija, Slovenija, Turska, Njemačka, Norveška, Grčka, Srbija, BiH, Mađarska, Crna Gora), a dva puta je nastupio kao jedini hrvatski predstavnik i na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreauxu.

Kao free-lance gitarist i producent surađivao je s najznačajnijim jazz glazbenicima u Hrvatskoj i svijetu.

Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnui glazbu, 9 nagrada Status HGU,...), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.