Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

irena žilić

U sklopu sedmog izdanja Impulse Festivala u goste nam dolazi zagrebačka kantautorica Irena Žilić. Žilić kontinuirano raste u popularnosti, potvrđujući svoju kvalitetu i na međunarodnoj sceni. Njezina glazba ispunjena je nostalgičnom teksturom, obojanom romantikom i snovima, gdje uspješno balansira između mekog akustičnog popa, indie folka i melankoličnog intenziteta bluesa ekspresivnim, čistim vokalom.

Na palubi botela Marina (osim pjesama s prva dva albuma) naći će se i novije pjesme, svojevrsna najava njezinog trećeg studijskog albuma.

Ograničen broj od stotinu ulaznica već je u prodaji po cijeni od 40 kuna, a prodajna mjesta su Dallas Music shop Rijeka i sustav Entrio.

Žilić u glazbene vode ulazi stidljivo, samoinicijativno objavljujući prve snimke za EP-a "Days of Innocence" krajem 2012. Njezina glazbena geneza poslužila je isključivo kao način proboja iz kalupa, kao sredstvo koje potiče samopouzdanje i veću povezanost s glazbom. Krajem 2014. objavljuje "Travelling", svoj debitantski LP album. Album je vrlo dobro prihvaćen i proglašen četvrtim najvažnijim hrvatskim albumom u posljednjih 30 godina od strane hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone.

Drugim albumom, pod imenom "Haze" (2017.), definitivno potvrđuje svoj umjetnički talent. Ova zbirka pjesama prožeta je maglovitim tamnim sjenama koje rastvara Irenin sneni melankolični vokal. Izuzetno intiman i emotivan drugi album predstavljen je u najavi singlovima "The Moon", "X" i "Omega". Odmah nakon objave uslijedile su dvije godine ispunjenje turnejama i suradnjom s Morcheebom (prateći vokal) s kojom nastupa u Shepard's Bushu u Londonu i Auditorium Parco della Musica u Rimu. Suradnju postiže i sa zagrebačkim graveyard pop duom Side Project na pjesmi "Would You", kao i soul rock americanom The Strange, za pjesmu "Dead End Shore". Istodobno biva nominirana za Porin u kategoriji najbolji alternativni/klupski album te dobiva nagradu za kantautora godine na Hrvatskom radiju.

Trenutno radi na novom EP-u "Small Hours", kojeg je najavila sa dva singla u 2019., "EWO" i "Defeats". S radom na promjeni zvuka, favorizirajući snažne synth melodije i ritmove bubnjeva, Žilić stvara svježu glazbu koja odražava njenu iskrenost i emotivnost prožetu sanjivim i emotivnim vokalnim nastupima.

Ulaznice: 40/60 kn
Prodajna mjesta: Dallas Music shop Rijeka, sustav Entrio
Napomena: u prodaji stotinu ulaznica