Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Napokon smo dočekali izlazak jednog od najiščekivanijih izdanja u 2020.! “Father Of All…”, novi album Grammyjem pet puta nagrađivane punk rock grupe Green Day je vani i pravo je osvježenje.

Ovoga puta u fokusu je i video spot za najnoviji singl “Meet Me On The Roof” koji sadrži sve nestašluke koji se i očekuju od njih. Naime, video spot je poseban po tome jer se u njemu pojavljuje Gaten Matarazzo iz popularne američke SF serije “Stranger Things”, a sve je popraćeno i vratolomijama na motociklu.

Od rujna 2019. pa do današnjeg izlaska novog izdanja, Green Day su objavili još tri iznimno uspješna singla – najavni “Father Of All…” koji je prikupio 50 milijuna streamova, “Fire, Ready, Aim” koju su povezali s Nacionalnom hokejaškom ligom prilikom otvaranja sezone, i “Oh Yeah!” koja sadrži i sample pjesme “Do You Wanna Touch Me” Joan Jett.

Sve ovo odličan je uvod za početak njihove svjetske, gotovo rasprodane stadionske turneje “Hella Mega” na koju kreću u društvu sastava Fall Out Boy i Weezer, te u sklopu koje ih najbliže nama gledamo 21. lipnja u Beču. Uz spomenutu turneju, Green Day će održati i nekoliko samostalnih koncerata, a sve datume potražite na njihovoj službenoj stranici.
Father Of AllOsnovani 1986. godine u Berkeleyu (Kalifornija), Green Day su se u preko 30 godina postojanja i s preko 70 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te 10 milijardi audio i vizualnih streamova, etablirali kao jedan od najprodavanijih bendova svih vremena i jedan od najvećih punk rock bendova današnjice.

Album "Dookie" iz 1994. godine, koji je prodan u više od 10 milijuna primjeraka i koji je postigao dijamantnu nakladu, nadaleko je popularizirao i oživio interes za punk rock glazbu. Njegova objava katapultirala je karijeru sastava s nizom #1 hitova, a magazin Entertainment Weekly s pravom Green Day naziva "najutjecajnijim bendom svoje generacije".

Popis pjesama:

1. Father of All…
2. Fire, Ready, Aim
3. Oh Yeah!
4. Meet Me on the Roof
5. I Was a Teenage Teenager
6. Stab You in the Heart
7. Sugar Youth
8. Junkies on a High
9. Take the Money and Crawl
10. Graffitia