Najave koncerata

Kraj ovog tjedna i početak sljedećeg zagrebačku publiku čeka prava jazz senzacija za kraj sezone u kojoj Jazz.hr slavi svoj 30. rođendan. Nakon sjajnih koncerata održanih unatoč svim preprekama tijekom proteklih mjeseci, Jazz.hr je za sve ljubitelje odlične glazbe pripremio tri koncerta koja vrijedi poslušati.

Svi koncerti održat će se na terasi kluba Boogaloo, s početkom u 20:30. Već 12. lipnja nastupit će Ivan Kapec 5tet. Dan kasnije nastupit će Davor Križić Experiment. Lipanjske koncerte sezone Jazz.hr-a zatvorit će 14. 6. Biréli Lagréne u gostima kod Mate Matišića, koji organizira Zagreb Guitar Festival, a Jazz.hr je njegov partner.

Suradnik mnogih važnih hrvatskih jazz glazbenika, zagrebački jazz gitarist i skladatelj Ivan Kapec poznat je po inovativnim glazbenim zamislima i pokretanju novih projekata na našoj sceni. Prošle je godine okupio svoje stalne suradnike pod posebnom misijom da snime album “Crta” kojem prethode Kapecovi solo albumi: “Lancun” (2001), “Bava” (2003), “Time Traveling” (2014) i Razor” (2017). Ovogodišnji dobitnik nagrade “Miroslav Sedak Benčić” Hrvatskog društva skladatelja za skladateljski rad na području jazza te nagrade Porin u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe, Davor Križić se kao skladatelj afirmirao sredinom 1990-ih pišući za Boilers Quartet kojeg je član od osnutka. Na pozornicu kluba Boogaloo stiže sa svojim sastavom Davor Križić Experiment. Dobitnik mnogobrojnih priznanja i nagrada, Biréli Lagréne, inače prozvan čarobnjakom gitare, nastupit će u organizaciji Zagreb Guitar Festivala, u suradnji s Jazz.hr-om.

Ulaznice za koncerte Ivan Kapec 5teta i Davor Križić Experimenta možete nabaviti u sustavu Entrio, dok ulaznice za koncert Biréli Lagréne u gostima kod Mate Matišića možete nabaviti u sustavu Eventim.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.