Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zagreb World Music Festival NEBO održat će se 19. listopada u Velikoj dvorani Teatra &TD. Na ovogodišnjem 19. izdanju nastupit će sevdalinski duo Dunjaluk od 19:30, a u 21:00 na pozornicu stupa dobro poznati Trio Franolić Ćulap Gabrić. Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti na blagajni &TD-a koja radi od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave.

Iza projekta Dunjaluk stoje dobro poznati glazbenici Dunja Bahtijarević i Luka Čapeta. Sviraju sevdalinke ispočetka, kao da su nove. Zanima nas kako možemo obući pjesmu kad ostane gola, kad s nje svučemo slojeve kafane i estrade. Dunja traži sebe u sevdahu, a Luka sevdah u sebi. Proces je eksperiment, a ono što nastaje još nema imena.

Trio Franolić Ćulap Gabrić spaja elemente tradicionalne orijentalne i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom, te spontano stvaraju nove glazbene oblike. Oud i viola svojim se toplim zvucima prirodno prožimaju s egzo;čnim udaraljkama. To je glazba koja teče kao slobodno razmišljanje, gotovo kao prirodni dijalog koji stvara magičnu atmosferu. Pripremaju materijal za prvi zajednički album. Dražen Franolić i Kamenko Ćulap zajedno sviraju od 2008., snimili su albume Česma (2009.) i Bujrum (2013.). U suradnji s harmonikašem Markom Jovanovićem, kao trio Franolić Ćulap Jovanović snimili su albume Put (2016.) i Faza (2019.).