Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Od 26. do 31. listopada 2021. održat će se 37. Beogradski jazz festival, pod sloganom „JAZZ PLAMEN“ / „JAZZ FLAME“, i to u Domu omladine Beograda.

Ove se godine istovremeno navršava pola stoljeća od rođenja manifestacije, 1971. godine. Festival će, zbog obilježavanja velikog jubileja, u punom formatu trajati šest dana, a održat će se i jedan „plus“ koncert u Domu omladine.

U salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupit će 25 sastava, s preko 100 glazbenika iz 18 zemalja, s tri kontinenta (Europa, Sjeverna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentiranijih mladih autora sa srpske jazz scene.

Slogan festivala je „Jazz plamen“ / „Jazz Flame“, u skladu s jedinstvenom godišnjicom, rijetkom i u sredinama s većom jazz tradicijom. Usprkos pandemiji i lockdownu, BJF nije ni prošle godine izgubio korak i održan je uživo kao jedan od rijetkih jazz festivala u Europi u koronskoj godini.

Jubilarno izdanje BJF donosi zaista atraktivan program koji uključuje neke od najvećih svjetskih zvijezda suvremene jazz scene kao što su Theo Croker, Marcin Wasilewski, Joe Lovano, Aziza Mustafa Zadeh, a posebna poslastica je Brad Mehldau, koji će sa svojim triom nastupiti 1.11., u Velikoj sali DOB-a.

Ograničen broj vaučera za komplete ulaznica (komplet obuhvaća sve koncerte u glavnom programu festivala – 13 koncerata) 37. Beogradskog jazz festivala, kao i pojedinačne ulaznice mogu se nabaviti na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, kao i putem online kupovine.