Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Od 4. do 7. studenog održat će se 58. Jazzfest Berlin, jedan od najstarijih europskih jazz festivala.

Nakon digitalnog izdanja u pandemijskoj godini, čija je okosnica bila New York-Berlin, ovogodišnje izdanje fokusira se na tri glazbena ''huba'': Kairo, Sao Paolo i Johannesburg. Zajedno s lokalnim partnerima, festivalski je tim razvio vrlo raznoliki program koji se sastoji od dijelom predproduciranih koncerata, a dijelom nastupa uživo, a zajednički im je nazivnik eksperiment i pomicanje granica jazza.

S obzirom da pandemijska situacija varira od zemlje do zemlje, većina glazbenika iz gradova-partnera nastupit će putem live-streama. U Betonhalle bit će postavljena četiri ekrana, koji će u potpunosti okruživati auditorij i predstavljati prozore u glazbene svjetove Sao Paola, Kaira i Johannesburga.

S druge strane, vodeća imena njujorške i berlinske avangarde, kao što su Nate Wooley, Aki Takase, Susan Alcorn, Cymin Samawatie i Sylvie Courvoisier, vraćaju se na berlinski jazzfest i nastupaju uživo. Koncerti uživo će se održati na nekoliko lokacija, kao što su Silent green u Weddingu, memorijalna crkva Kaiser-Wilhelm (Nate Wooley, Maria Faust i Ståle Storløkken) te slavna koncertna sala Pierre Boulez Saal, u kojoj će fokus biti na klaviru (Vijay Iyer).

Od ostalih većih imena treba još izdvojiti Mary Halvorson, Marca Ribota i Davea Douglasa.

Inače, Jazzfest Berlin dobitnik je nagrade Europske jazz mreže, EJN Award for Adventurous Programming, što nagovještava doista uzbudljiv festival.

Detaljan program i informacije o ulaznicama mogu se pronaći na ovom linku.