Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U sklopu kampanje Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu u petak, 3. prosinca 2021. s početkom u 18 sati u prostorima Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb) Platforma Upgrade organizira događaj Interkulturni grad koji će ugostiti glazbenicu Prisoje i Commi Balde & Kaira Kela bend uz okuse arapske kuhinje članica kolektiva Žene ženama.

Koncert afro groove benda Commi Balde & Kaira Kela i etno-world music projekta Prisoje uz kušanje arapskih specijaliteta članica kolektiva Žene ženama događaj je kojim se prikazuje svijet u Zagrebu, ali kojim se isto tako otvaraju vrata Zagreba svijetu.

Drugim riječima, “Interkulturni grad” je događaj koji će vam pandemijski život uljepšati kroz ideju interkulturalnosti i zajedništva, ali i pozvati vas da svojim dolaskom podržite osnivanje interkulturnog-društvenog centra za koji se zalaže Platforma Upgrade.

Glavni akteri događaja “Interkulturni grad” su:

Commi Balde & Kaira Kela (“mirotvorac” na mandinka jeziku) je “domaći” afro groove bend kojeg je okupio svestrani senegalski glazbenik Ismaila Commi Balde. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme na Mandinka jeziku zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.

Prisoje je projekt koji je osmislila pjevačica Tea Režek baziran na izvođenju tradicijskih pjesama Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Makedonije. Tea Režek u izvedbi uglavnom koristi glas i perkusijske instrumente, a u svoje nastupe nastoji uključiti i publiku.

Članice kolektiva Žene ženama (Živi Atelje DK) koje su svoj novi dom našle u Zagrebu i Hrvatskoj će u sklopu događaja pripremiti degustaciju arapskih specijaliteta pa će publika osim u glazbi i plesu moći uživati i u ukusnoj hrani.

Cilj ovog događaja i opuštenog druženja uz odličnu glazbu i ukusnu hranu je dati dašak atmosfere interkulturnog dijaloga i vizije interkulturnog društvenog centra u Zagrebu.

Kampanja Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu je dio projekta “Upgrade – Istraživanje potencijala interkulturnog društvenog centra” želi podići svijest o interkulturalnosti, povezati kulturu s područjima društvenosti te osnovati interkulturni društveni centar u Zagrebu. Projekt se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura Nova”.

PETAK 3.12.2021. • 18:00 • UPAD 0 KN
Lokacija: Zelena akcija, Frankopanska 1

Ulaz na događaj je besplatan te su obavezne Covid potvrde (potrebno će biti pokazati Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci, te predočiti osobnu iskaznicu. Svaka od potvrda mora imati QR kod). Posjetitelji čiji je broj ograničen svoj dolazak prijavljuju putem prijavnice.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima