Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zašto se oko benda Yin Yin stvorio takav hajp, hrvatska publika će se po prvi put moći uvjeriti u srijedu, 18. svibnja u Močvari. Osim benda koji će jamačno rasplesati sve prisutne, jer to je Yin Yin, plesni podij napunit će i DJ Yves Taquet s Goulash Disko Festivala.

Grupa je osnovana 2018. u nizozemskom Maastrichtu, a odmah su svojim radom zaintrigirali ljude iz Les Disques Bongo Joe, jedne od trenutno najvažnijih funk izdavačkih kuća na svijetu. YĪN YĪN funk uzimaju kao osnovu, a svoj izričaj uglavnom vežu uz glazbu iz Južne Azije 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, popularno zvanom kao 'thai funk'. Naime, kada su Amerikanci ratovali u Vijetnamu i okolnim zemljama, sa sobom su ponijeli i glazbu koja je na tom području doživjela sinergiju s tradicijskim zvucima te postala iznimno popularna među domicilnim stanovništvom. Svjetsku popularnost te glazbe napravili su razni 'diggeri' koji su početkom 21. stoljeća objavljivali thai-funk kompilacije, a uskoro su se pojavili i bendovi koji sviraju glazbu inspiriranu tim zvucima.

YĪN YĪN se smatra jednim od najvažnijih modernih bendova koji se poigravaju s thai-funkom. Od svojeg prvog EP-a osvojili su plesne podije, a album "The Rabbit That Hunts Tigers" iz 2019. gurnuo ih je među najvažnije izvođače bogatog Bongo Joe kataloga. Najbolji opis tog albuma je ovaj: “Made of groovy tunes and dance killers, this album could be the crazy soundtrack of a 60s hippie village on the South China Sea.”

No, iako je album doživio veliki uspjeh, pravu snagu YĪN YĪN crpe na live nastupima. U to će se uvjeriti svi koji ih dođu vidjeti u Močvaru gdje dolaze promovirati novi album - "The Age Of Aquarius" . On je svjetlo dana ugledao početkom ožujka, a izdala ga je najbolja world music izdavačka kuću na svijetu - Glitterbeat Records.

Yves Taquet rođen je u Dapeshu. Radio je 37 godina u tvornici konfeta, nedaleko od Buthakarija. Spektakularno je zatim pobjegao s minijaturnim cirkusom i putovao kojih 184 godina. Sad je Goulash. Puštat će bollywood disco, psihodelične arapske poskočice, karipske raritete, kao i ranu afričku elektroniku. Takav je Yves.

SATNICA:
20:00 Vrata
21:15 Yin Yin
22:45 DJ Yves Taquet

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 85 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 100 kuna.