Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Percussion team riječkog HNK Ivana pl. Zajca što ga čine čanovi Riječkog simfonijskog orkestra, udaraljkaši Pedro Rosenthal Campuzano i Samuel Baldi te timpanist Antonio Ceravolo, sa svojim će gostima, u nedjelju, 5. lipnja 2021. u riječkom HNK - u s početkom u 19.30 sati, izvesti prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke.

Nakon izazovnih vremena, kada je koncert zbog epidemiološke situacije morao biti odgođen, izvođači najavljuju poseban program u kontekstu instrumentacije, jezika i akutalnosti izabranih naslova. Dodatnu zanimljivost i čar predstavlja i činjenica kako su sve skladbe na programu djela živućih autora, a sve su redom nastale u 21. stoljeću, što ovaj jedinstveni program čini još izazovnijim za izvođače i zanimljivijim za publiku. Jedna će skladba, Percussion quartet no. 1 Pedra Rosenthala Campuzana, prvog udaraljkaša Riječkog simfonijskog orkestra, doživjeti i svoju praizvedbu, a bit će izveden i njegov Percussion duo.

Na programu će se naći još i djela Anite Primorac, Gustava Petera, Henryja Mancinija, Frankiea Sullivana, Etiennea Perruchona, Davea Marica i Emmanuela Segournéa u različitim aranžmanima.

Na ovom jedinstvenom koncertu glazbenici će pokazati nove načine glazbenog izražavanja koji se rijetko mogu čuti. Primjerice, moći će se uživati u električnim efektima te u korištenju elektronike. Naravno, udaraljke su nit vodilja i u tim kombinacijama nude mnogo više od uobičajenog, i to na više od 30 instrumenata.

U tome će im pomoći gosti, njihovi kolege iz Riječkog simfonijskog orkestra: Anita Primorac na udaraljkama, Osman Eyublu na violini te Petar Kovačić i Golnar Mahajeri na violončelima, te učenici riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: udaraljkaši Massimo Balczo, Saša Miljanović, Šimun Tićak i Giulian Magagnino te komorni ansambl „Sinkopa“. Naime, nakon skromnih početaka iz 60-ih godina prošlog stoljeća, od školske godine 2011./ 2012. u riječkoj Glazbenoj školi popunjava se čak cijela klasa udaraljkaša pod vodstvom profesorice i njihove mentorice Anite Primorac koja je u sklopu nastave osnovala ansambl “Sinkopa”. Učenice i učenici Glazbene škole zapaženo nastupaju na školskim, gradskim i županijskim kulturno-umjetničkim prigodama, gostuju diljem Hrvatske, dobitnici su regionalnih, državnih i međunarodnih nagrada.

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u