Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Makarska Jazz Festival najavio je nastup jedinstvenog Richarda Bone na 9. izdanju festivala, 21.08.2022 na Spomeniku na Glavici.

Nagrađen sa 6 nagrada Grammy Richard Bona jedan je od najistaknutijih međunarodnih bas gitarista, skladatelja i multiinstrumentalista. Sa svojim jedinstvenim zvukom i vokalnim darom kontinuirano predstavlja svoje afričke korijene. Njegova je glazba prožeta ljepotom, kulturom, aktualnim temama i tradicijama njegovog rodnog kontinenta. Njegova svrha, te način na koji se povezuje sa publikom, učinili su ga ključnim imenom u svjetskoj, jazz i Afropop glazbi.

Surađivao je, nastupao, snimao i stvarao umjetničke glazbene forme sa najvećim imenima kao što su Herbie Hancock, Harry Belafonte, Steps Ahead, Quincy Jones, Chick Corea, Buena Vista Social Club, Cesária Évora, Sting, Mike Stern, Pat Metheny, Stevie Wonder, Bobby McFerrin, Chucho Valdés, George Benson, Oumou Sangaré i mnogi drugi.

Uz svoju raznoliku glazbenu suradnju, Richard je podučavao jazz improvizacije na Sveučilištu u New Yorku, te nastavlja i dalje obrazovati i mentorirati mlade talente diljem svijeta.

Neprestano nastupajući, istražuje nove glazbene pravce, te nastavlja redefinirati svoj zvuk, trenutno radeći na afro ritmovima, afro-pop, latino i flamenko projektima diljem Europe, SAD-a i Južne Amerike.
Uskoro info o prodaji karata i ostalim detaljima.