Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Glazbenik Damir Imamović održat će samostalni koncert u Močvari. Kako Damir u posljednje vrijeme uglavnom nastupa s bendom, ovo je jedinstvena prilika za vidjeti Damira u samostalnoj izvedbi.

Koncert će se održati 22. rujna u klubu Močvara u Zagrebu. Ovaj koncert predstavlja Vrelo Zvuka, Močvarin projekt kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom "Zajedno do fondova EU". Riječ je o projektu posvećenom promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Damira Imamovića ne treba posebno predstavljati. Odrastao je u obitelji sevdalijskih bardova, a u svijet tradicijske glazbe uplovio je početkom 21. stoljeća. Na početku je djelovao u sklopu Damir Imamović Tria s kojim je snimio albume "Damir Imamović Trio svira standarde" (2006.) i "Abrašević Live" (2008.). Uslijedila su dva samostalna albuma - "Damir Imamović" (2010.) i "Svrzina kuća" (2011.), da bi nakon toga s Nenadom Kovačićem i Ivanom Mihajlovićem osnovao Sevdah Takht Damira Imamovića s kojim je 2012. objavio istoimeni album.

Ključna godina za međunarodnu karijeru bila je 2016. kada je sa Sevdah Takhtom objavio album "Dvojka" za diskografsku kuću Glitterbeat Records, a kojeg je producirao Chris Eckman. Damit Imamović iz albuma u album dobiva sve veću pažnju pa se može reći da mu je vrhunac karijere posljednji album "Singer Of Tales" iz 2020. godine. Njega je objavila još jedna velika izdavačka kuća - Wrasse Records, a Damir ga je snimio s praktično All-Star postavom: uz njega su svirali američki basist Greg Cohen (Tom Waits, David Byrne, John Zorn, Elvis Costello, Tricky...), kemenche virtuoz Derya Türkan, sigurno jedan od najvažnijih turskih glazbenika, te sjajna bh. violinistica Ivana Đurić. Album je producirao Joe Boyd koji je radio s Pink Floydom, R.E.M.-om, Nickom Drakeom i drugima.

Damir je za ovaj album dobio mnoge nagrade, a možda najvažnija je ona od uglednog časopisa Songlines koji je 2021. taj album proglasio najboljim europskim albumom. Pandemija mu je malo poremetila planove, ali svejedno je posljednjih godina svirao na desetke koncerata po uglednim svjetskim klubovima i velikim festivalima. Ovaj zagrebački koncert jedan je od rijetkih kojeg Damir Imamović izvodi u solo aranžmanu. Imat ćemo priliku svjedočiti jedinstvenoj, intimnoj izvedbi svih onih pjesama koje je izvodio tijekom karijere, a vjerojatno ćemo čuti i pjesme s novog albuma koji će biti objavljen sljedeće godine.
Ulaznice u pretprodaji prodaju se po cijeni od 90 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 110 kuna. Koncert je sjedećeg karaktera stoga je broj ulaznica ograničen.

IzvještajiGibonni čarolijom oduševio i napunio Arenu Varaždin


Buč Kesidi i euforija šljokica u Sax!-u


Promocija IDEM-ovog albuma "POYY"


Božo Vrećin Atanor sevdaha i etno popa kao metafore života


Kosheen u Zagrebu: Simbioza benda i publike


Harlem Gospel Choir donijeli duh američkog Juga u Lisinski


Damir Urban&4 uz gudački orkestar raspjevali Osijek


Crime + The City Solution i Joshua Murphy


Po metra crijeva uveselili Zadrane originalnim ča-metalom


Rambo Amadeus u Sax!-u


Asaf Avidan nastupio u Hrvatskom domu u Splitu


Tihomir Pop Asanović nastupio u Tvornici kulture


Jelusick band i Split se očito javno vole


Buža i Smrdljivi Martini - bendovi koji zaslužuju veću pozornost


Promocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu