Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Cantus Ansambl, koji djeluje u okrilju Hrvatskog društva skladatelja, jedini je hrvatski ansambl za suvremenu glazbu koji se može podičiti kontinuiranim djelovanjem, sada već duljim od 20 godina. Ansambl je službeno najavio novu sezonu tijekom koje će odsvirati pet koncerata, ali i nekoliko gostovanja.

Nakon koncerta u Slatini, kojim će otvoriti Dane Milka Kelemena 6. listopada, Cantus Ansambl vraća se u Zagreb, točnije u Malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskog. Bit će to ujedno i povratak Cantus Ansambla u Malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskog, nakon nekoliko sezona u dvoranama diljem Zagreba. Prvi koncert sezone najavljen je za 14. studenoga.

Cantus Ansambl će pod dirigentskom palicom svog umjetničkog ravnatelja Berislava Šipuša i uz pratnju Lucije Ercegovac te Katarine Krpan izvesti djela domaćih i stranih skladatelja te na taj način obilježiti njihove rođendane i obljetnice.

Publika će tako u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog imati priliku poslušati Epigrame za violinu, violončelo i klavir Elliotta Cartera te "The Riot" za flautu, bas klarinet i klavir Jonathana Harveyja. "dolce furioso" za komorni ansambl Dubravka Detonija, Cantus Ansambl će izvesti povodom njegova 85. rođendana, a "La Fronteru" za glas i komorni ansambl Marka Ruždjaka izvest će povodom 10. obljetnice njegove smrti.

Koncert za klavir i komorni ansambl Vjekoslava Nježića Cantus Ansambl će praizvesti na ovome koncertu, a predstavit će i "Twist" za komorni ansambl Mladena Tarbuka.

Cantus Ansambl kalendarsku će godinu zaključiti drugim koncertom sezone 17. prosinca, a prvi koncert u 2023. najavljen je za 13. veljače. Nakon toga, ansambl će nastupiti na koncertu u sklopu 32. Muzičkog biennala Zagreb, 17. travnja, a to je ujedno i jedini koncert službene sezone koji se neće održati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog već u Pogonu Jedinstvo. Sezonu će zaključiti 15. svibnja uz koncert gostujućeg ansambla iz Kanade - Turning Point.

Više informacija o koncertnoj sezoni Cantus Ansambla možete pronaći na njihovim službenim stranicama te društvenim mrežama.