Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U subotu, 17. prosimnca u zagrebački klub Boogaloo dolaze riječke punk legende – Paraf! Svirkom će promovirati svoje novo izdanje DELTA Live 2022., s kojeg su već predstavili singl i spot "Želim biti vojnik", kao i vinilno reizdanje albuma “Izleti” (Dallas Records 2022.).

 

Na koncertu će svirati obje postave: prva s Valterom Kocijančićem kao frontmenom, koja je 1980. objavila prvi album Parafa „A dan je tako lijepo počeo“, proglašen najboljim punk rock albumom na ovim prostorima i druga postava s vodećim ženskim vokalom, kada je Pavica Čabrijan aka Vim Cola zamijenila Kocijačnića i u kojem je sastavu objavljen drugi album „Izleti“ (1981). U ono vrijeme, “Izleti” su snažno utjecali na regionalnu glazbu, a Vim Cola postala je prva frontwoman novovalne scene. Vinilno reizdanje objavljeno je 2022. u izdanju Dallas Records, i njime je zaokružena trilogija special edition vinilnih izdanja Parafa koje uključuje i “Zastave”, originalno objavljene 1984. godine.

 

Pored poznatog opusa među kojima su 'Narodna', 'Visoki propisi', 'Želim biti vojnik', 'Fini dečko', 'Rijeka', 'Goli otok' i mnoge druge, Paraf će svirati i nove pjesme 'Bez lica', 'Dosta!' i 'Novi Berlin', nastale u novom, osmeročlanom sastavu u kojem bend danas stvara i nastupa. Proširena, osmeročlana formacija Parafa objedinjuje obje originalne postave i obogaćena je s još nekoliko pasioniranih glazbenika te je sada u sastavu Pavica Čabrijan (vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varljen (klavijature), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Deni Šesnić (gitara), Iva Močibob (vokal), Vava Simcich (gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi). Njihovi nastupi uživo zvuče moćnije nego ikad!

 

Kao posebni gosti, u Boogaloo stižu još jedne riječke legende, bend koji nažalost nije imao sreću objaviti album u ono vrijeme, ali su i bez toga upisani zlatnim slovima u povijest riječke, hrvatske, a i ex YU alternativne rock scene - kontroverzna grupa Grč. Osnovani na Dan Republike 1982., u prvoj postavi bili su Igor Modrić (bas), Marijan Barać (bubnjevi), Zoran Klasić (gitara) i Zoran Štajduhar Zoff (vokal) koji je bio i ostao jedina konstanta benda do današnjih dana. Provokativni tekstovi i šokantni scenski nastupi osigurali su im kultni status ne samo na domaćoj glazbenoj sceni već i na području cijele bivše države. Performansi su im bili mračni i doslovno krvavi jer su redovito uključivali životinjsku krv i razne organe. Iznenađenja će sigurno biti, a kakva točno, dođite i uvjerite se izi prve ruke!

 

Koncertnu subotu 17. prosinca započinje zagrebački old school punk rock bend Eksodus. U svojoj prvoj fazi svirali su sredinom osamdesetih (1983. – 1987.) te iz punk rocka prešli u post punk. Ponovo su se okupili 1998. i otad sviraju stare kao i nove materijale.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici