Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Vanja Sky, hrvatska gitaristica i pjevačica, koja unatoč mladosti već ima zavidnu glazbenu karijeru, na Cittanova Blues Festivalu 2023. nastupit će u četvrtak, 29. svibnja.
Iza sebe već ima zavidan broj live nastupa, a svoju snažnu glazbenu prisutnost može slaviti na svim svjetskim pozornicama. Često je angažiraju za nastupe pred tisućama ljudi na velikim međunarodnim festivalima, stoga se njezin nastup Na Cittanova Blues Festivalu ne propušta.
Pet godina nakon što je naučila svirati gitaru, Vanja je snimila svoj debitantski album Bad Penny (2018.) u Bessie Blues Studios u Stantonvilleu, Tennessee, SAD s renomiranim izvođačima svjetske blues scene kao što su Bernard Allison i Mike Zito. Album je producirao Jim Gaines, dobitnik nagrade Grammy. Uz svjetsku turneju sa Ruf Blues Caravan, to je bio jedan od prvih vrhunaca njezine blistave karijere. Sljedeći album Woman Named Trouble (2020.) više je rokerski obojen, a njemački Rocks Magazine odmah ga je izabrao za jedan od najboljih albuma u 2020. godini, uz AC/DC, Deep Purple, Boba Dylana i Brucea Springsteena. Vanja Sky je ove godine objavila duet s pjevačem Carlom Sentanceom, inače pjevačem vjerojatno najuspješnijeg škotskog hard rock benda Nazareth te pjevačem benda Dona Aireya, klavijaturistom Deep Purplea.
Na Vanju Sky utjecali su Rory Gallagher, Albert King i Stevie Ray Vaughan. Ova iznimno talentirana gitaristica i pjevačica izgradila je most od starih velikana tradicionalnog bluesa do mlađe publike. Uvjerava autorskim skladbama koje su u rangu s hitovima aktualnih velikana žanra.

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome