Najave koncerata

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Najveća kulturno-povijesna i turistička manifestacija ovoga kraja 56. Križevačko veliko spravišče ove će se godine održati od 7. do 9. lipnja, a potvrdili su za ovu godinu velika glazbena gostovanja.

Legendarna predstava o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera ove se godine vraća pod iskusnu redateljsku palicu Adama Končića, poznatog hrvatskog filmskog, televizijskog i
kazališnog glumca te redatelja.

S obzirom da su glazbeni nastupi sastavni dio Križevačkog velikog spravišča, Organizacijski odbor potvrdio je da će na ovogodišnjem Spravišču nastupiti poznati i višestruko nagrađivani glazbenici – Gibonni, Gazde, Urban & 4 i Vojko V.

Gibonni je u prošloj godini okićen titulom glazbenika koji je na prvom mjestu liste najviše prodanih ulaznica u 2023. godini prema podacima službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. S 43 osvojenih Porina, Gibonni je ujedno najnagrađivaniji hrvatski izvođač.

Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski u Križevce dolaze nakon iznimno uspješne prošlogodišnje koncertne godine s nizom rasprodanih koncerata. Damir Urban ovogodišnji je dobitnik nagrade Zlatni studio za najboljeg pjevača, a valja istaknuti da je bio nominiran i u kategoriji za najbolji koncert u kojoj je nagradu odnio Gibonni.

Vojko V dijeli prvo mjesto po broju nominacija za ovogodišnju najugledniju glazbenu nagradu Porin s obzirom da je njegov album „Dvojko“ nominiran u kategoriji Albuma godine te u kategoriji Najboljeg albuma Hip Hop glazbe. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Rock&Off, koju dodjeljuje novinarska struka, Vojko je osvojio je nagradu za Rap&Off izvođača godine.

Koncerti se održavaju na glavnom gradskom trgu i besplatni su za posjetitelje. IzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu