Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na pozornicu u Močvari se u ponedjeljak, 29. travnja 2024. penje Igralom - trio koji spaja rokenrol s tradicionalnom glazbom svijeta, afrički elektronički blues s balkanskim zvukovima i ono naizgled nespojivo, a rezultat je, kako poručuju: hipnotizirano slušanje i plesanje tijekom čitavog koncerta.

Igralom čine Mladen Marjanović na gitari, Ivan Cvetković na bubnju i perkusijama te Dimitrije Simović na vokalu i bas gitari. Bend je osnovan 2015. godine u Nišu, a u svojoj diskografiji broji tri albuma: "Pogrešna poznanstva" (2016.), "Sunovrat" (2018.) i "Premalim stvarima"(2023.). Već je "Sunovrat", album u čijoj je produkciji sudjelovao i veliki Chris Eckman (član benda The Walkabouts i suvlasnik kultne izdavačke kuće Glitterhouse), kritika proglasila jednim od najboljih albuma 2018. godine, a nakon petogodišnje pauze hvalospjeve je pokupilo i najnovije izdanje benda "Premalim stvarima" objavljeno koncem prošle godine.

Moćni je trio svojim trećim albumom još jednom potvrdio da je Igralom jedinstvena pojava na regionalnoj sceni. Njihov je spoj world musica, saharskog dirt bluesa s istočnjačkim melosom u ruhu americane uz stihove na razmeđu magije i svakodnevice prezentiran kroz sedam numera snimljenih u niškom studiju My Room Acoustic. Za miks je albuma zaslužan Mladen Marjanović, a Srđan Milovanović napravio je master. Svoj su doprinos albumu dali i gosti Vedran Peternel, Sara Renar ("Premalim stvarima", "Sunce") i Tea Režek ("Kafanče"). "Premalim stvarima" objavljen je za diskografsku kuću Menart.

Rado, ali rijetko viđen zagrebački gost svoje je posljednje ukazanje imao početkom rujna 2023. godine u KSET-u, a Dimitrije, Ivan i Mladen ovog proljeća povodom promocije svog dugoiščekivanog trećeg albuma u Zagreb donose dašak afričke pustinje, svakodnevice istočnoeuropskih prijestolnica i glazbene magije koja će na Močvaru spustiti vrtlog derviškog transa.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 eura pronađite online na platformi CoreEvent. Fizičke ulaznice bit će dostupne u Dirty Old Shopu od 5. travnja. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 13 eura.IzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu