Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bluzpodomacem‘’Bluz po domačem’’ svjetovni je blues album Čede Antolića, jednog od naših najznačajnijih autora i izvođača duhovne glazbe u Hrvatskoj, snimljen u suradnji s njegovim sinom Matijom Antolićem. Ove se godine obilježava sedam godina od objave i koncertne promocije održane 25.5. 2017. u dvorani Vatroslava Lisinskog, a Čedi će u čast u četvrtak, 23.5. u klubu Sax pjevati i svirati upravo njegov sin Matija i kćer Petra Antolić s brojnim gostujućim glazbenicima.

Od objave izdanja, dosta se toga promijenilo. Nažalost, Čedo Antolić više nije s nama, ali ostavio nam je svoju glazbu i zadužio sve nas da je slušamo, volimo i prenosimo dalje, a upravo to čine njegova kćer Petra i sin Matija. Matija Antolić većinski je autor aranžmana 16 pjesama na izdanju, a snimljen je s nizom suradnika, među kojima su ansambl Lado, Edo Jimmy Matešić, Krešo Oremuš te još dvadesetak suradnika, te u svojoj srži donosi i dalje minimalističke i iskrene, ali prije svega pjesme originalnog pristupa bluesu s naglaskom na zagorski izričaj, autohtonost i narječje, prepune istinskih emocija sa slikama rodnoga kraja (Gornja i Donja Stubica).

Upravo će nam Matija s okupljenim bendom ponovno oživjeti pjesme s albuma, ovog puta 23.5.2024. u klubu Sax. 'Potočnica', 'Jezuš', 'Tak mora biti, kaj ne?', 'Sunčeko' i ostale pjesme Čedina djetinjstva, odrastanja i kraja, na pozornici će iznijeti brojna glazbena imena, a neki od njih su - Robert Vnuk (gitara), Jimmy Eduard Matešić (gitara), Kristijan Zorjan (bubnjevi), Goran Delač (bas gitara), Krešo Linke (udaraljke), Dora Bunić (vokal), Kristina Majer (vokal), Marija Medvedec (vokal), Tamara Perc (vokal) i naravno Matija Antolić - klavir, glas, usna harmonika.
Uz pjesme s albuma 'Bluz po domačem' Matiji i bendu kao gošće pridružit će se i sestra Petra Antolić te pjevačica i glumica Ivana Starčević.
Petra Antolić je autorica i vanserijska vokalistica koja će na koncertu ujedno predstaviti i svoje autorske pjesme s nedavno objavljenog samostalnog albuma – Srce valova , objavljeno za diskografsku kuću Dallas Recordsa.
Ulaznice po cijeni od 13 eura u prodaji su putem sustava Entrio.hr i na blagajni kluba Sax u radno vrijeme kluba od 19 sati (u sklopu bilo kojeg programa). Ulaznice će se moći kupiti i na dan koncerta na ulazu u klub, a cijena na dan koncerta je 15 eura.IzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin