Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Chelfi Zajcev1Dubrovačko glazbeno proljeće, ciklus kojim Dubrovački simfonijski orkestar već godinama obogaćuje kulturni sadržaj Grada u travnju, svibnju i lipnju, ove godine započinje 25. travnja koncertom u crkvi Male braće.

Orkestrom će ravnati Pavle Zajcev, čest gost Dubrovnika i maestro dobro poznat dubrovačkoj publici, dok će kao solist nastupiti jedan od najboljih hrvatskih violončelista, vođa dionica u Zagrebačkoj filharmoniji, istaknuti solist, član i voditelj nekoliko ansambala, Jasen Chelfi.
Na programu koncerta je Mozartova Simfonija br. 1 u Es-duru, Beethovenova Simfonija br. 4 u B duru, dok solistu slušamo u Varijacijama na rococo temu Petra Iljiča Čajkovskog. Početak koncerta je u 20.30 sati.

U nastavku ciklusa obilježit će se 220 godina od smrti skladatelja Ivana Mane Jarnovića, gostovat će jedan od najcjenjenijih mladih europskih dirigenata Valentin Egel, violinisti Kimiko Nakazawa i Goran Končar. Dolaskom toplijih večeri, započinju i koncerti u Kneževu dvoru, gostuju violinist Luka Ljubas, inače član Bečke filharmonije i violistica Lara Sophie Schmitt. Potom slijedi operna večer uz sopranisticu Irenu Parlov i tenora Stevana Karanca, a koncert 30. svibnja kada gostuje poljska mezzosopranistica Joanna Dobrakowska bit će posvećen skladatelju Ludomiru Rogowskom, ali i 45. godišnjici uključenja Dubrovnika na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Dan poslije, Dubrovnik će ugostiti Moravsku filharmoniju iz Češke.

Čuveni violinist Stefan Milenković nastupit će sa Zadarskim komornim orkestrom 4. lipnja s programom naziva Carmina Burana. Na programu je i večer francuske glazbe s maestrom Tiborom Boganyjem, nastup Zagrebačkog puhačkog trija kao i večer Ludwiga van Beethovena uz pijanista Đura Tikvicu. Čitav program objavljen je na našoj web stranici www.dso.hr.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu DSO-a (Slanica), u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr, a građani na blagajni DSO-a ostvaruju popust od 30% kao i niz drugih pogodnosti o kojima se mogu informirati na broj 091 613 7314.Izvještaji$ich+Dvorac u Klubu kulture


Mortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”