Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Leonard Cohen

'Leaving the Table', pjesma s posljednjeg albuma Leonarda Cohena, dobila je videospot.

Jedan od vrhunaca albuma 'You Want It Darker', izdanog nekoliko tjedana prije glazbenikove smrti, dobio je zanimljiv videospot koji je premijeru doživio na nedavnoj dodjeli nagrada Polaris. Na taj su način organizatori događaja odali počast Cohenu, čiji je album bio među nominiranima za Polaris nagradu za najbolji kanadski album.

Obitelj Leonarda Cohena predstavila je i Tower of Song: A Memorial Tribute to Leonard Cohen, odnosno obilježavanje prve godišnjice smrti glazbene ikone koja će se održati 6.11., u 19.30 sati, u Bell Centre, Montreal. Nastupit će:  Elvis Costello, Lana Del Rey, Feist, Philip Glass, k.d. lang, The Lumineers’ Wesley Schultz  i Jeremiah Fraites, Damien Rice, Sting, Patrick Watson, Adam Cohen, a uskoro će biti  najavljeno još glumaca i izvođača.

Prodaja karata kreće u subotu 23. rujna, a uz glazbene gosteočekuju se i kanadski premijer te čelni čovjek Quebeca.  

“Otac mi je ostavio popis uputa prije nego je preminuo. Stavi me u lijes pokraj moje majke i oca. Napravi malu komemoraciju za bliske prijatelje i obitelj u Los Angelesu. Ako želiš  javni događaj, napravi ga u Montrealu.”, rekao je Cohenov sin, glazbenik Adam Cohen, napominjući kako ovaj koncert i okupljanje vidi kao ispunjenje svojih dužnosti prema ocu.

Prihod s koncerta bit će raspodjeljen u nekoliko kanadskih umjetničkih organizacija.