Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

The Decemberists

Američki indie rock bend The Decemberists objavio je drugi singl s predstojećeg albuma „I’ll Be Your Girl“, koji će biti objavljen 16. 3. za izdavačku kuću Rough Trade Records. Novi singl naslovljen je Once In My Life i možete ga preslušati u nastavku.

Na novom albumu bend će eksperimentisati s nešto drugačijim zvukom od onog na koji je njihova publika navikla. Na prvom singlu su jasni utjecaji bendova New Order i Roxy Music. Producent ovog izdanja bio je John Congleton, koji je sarađivao s popularnim izvođačima, kao što su St. Vincent i Lana Del Rey.

Kada bend postoji sedamnaest godina neizbježno je da se neke navike ustale, tako da je naša ambicija ovog puta bila izlazak iz sigurne zone. To je ono što je dovelo do rada s novim producentom, do snimanja u drugom studiju. Htjeli smo sebe osloboditi od ustaljenih šablona i samim tim da si dozvolimo isprobavanje nečeg drugačijeg, izjavio je ovom prilikom Colin Meloy, frontmen benda The Decemberists.

Album „I’ll Be Your Girl“ bit će objavljen na vinilu, CD-u, digitalnim servisima kao i na specijalnom vinilnom izdanju o kojem će se uskoro znati više detalja.