Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

ft

Britanski folk-rock kantautor i miljenih hrvatske publike – Frank Turner, predstavlja novi studijski album „Be More Kind“! Izdanje je predstavljeno 4. svibnja, a hrvatskoj je publici dostupno putem Deezer i Google Play.

Novo izdanje donosi ukupno 13 novih pjesama, među kojima su i najavne „1933“, „Blackout“, „Make America Great Again“...te aktualni singl „Little Changes“, za koji je na dan objave albuma predstavljen i prateći videospot, koji možete pogledati u video prilogu.

Objavu svog sedmog studijskog izdanja Frank Turner je najavio svega nekoliko mjeseci nakon objave retrospektivne kompilacije „Songbook“. „Htio sam istupiti iz svoje zone komfora i pokušati napraviti nešto drugačije“ otkriva 36-godišnji glazbenik o novom izdanju. Stoga ne čudi kako već na prvo slušanje „Be More Kind“ zvuči ponešto drugačije od prethodnog studijskog albuma „Positive Songs For Negative People“.

Frank Turner

Produkciju albuma potpisuju Austin Jenkins i Joshua Block, nekadašnji članovi skupine White Denim te Charlie Hugall (Florence + The Machine, Halsey, Fickle Friends...). Pjesme su nastajale u periodu od sedam mjeseci, što je Franku, kako i sam otkriva, dalo dovoljno vremena da ih preokrene naglavačke te se detaljno poigrava sa zvukom i dinamikom svake pjesme.

Naslov izdanja inspiriran je pjesmom Clivea Jamesa, „Leçons Des Ténèbres“. „Kada sam se prvi put susreo sa stihovima te pjesme, u potpunosti su me uništili. Stariji i mudriji ljudi često znaju reći kako na kraju nečijeg životnog puta na vidjelo najviše izlazi kako ste se odnosili prema ljudima oko sebe. U modernom svijetu upravo je to lekcija koju svi trebamo naučiti, uključujući i mene – da budemo dobre osobe!“, zaključuje Frank.

Turner se trenutno nalazi na velikoj svjetskoj turneji, koja uključuje 120 koncertnih datuma diljem Europe, SAD-a i Kanade, Australije i Novog Zelanda...Najbliže našim prostorima nastupit će krajem listopada ove godine, u Beču (26.10.), Grazu (27.10.) i Budimpešti (31.10.): Frank-turner.com/live-gigs/

Popis pjesama:

Don't Worry
1933
Little Changes
Be More Kind
Make America Great Again
Going Nowhere
Brave Face
There She Is
21st Century Survival Blues
Blackout
Common Ground
The Lifeboat
Get It Right



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici