Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

bb

Reper Bore Balboa izbacio je novi singl „Milioner“, koji se nastavlja na zaokret od tematike kojom se inače bavio na tematiku za „pisme kojih mi se mama ne bi sramila“. Da, ovo je rekao i u prošlom press tekstu. „Milioner“ je Borin drugi ovogodišnji singl nakon „Reci Mi Sve“, koji je izašao na Valentinovo.

Tematika je istovremeno priča o rags-to-riches uspjehu i besmisleno laprdanje koje hejterima hip hopa kao žanra daje za pravo svaku rep pjesmu smatrati nabrajalicom. Ali hej, ovog lika to očito nije briga. Singl inače znači da slijedi nekakav album, ali nema više smisla o tome išta govoriti.

Iza instrumentala za ovu pjesmu stoji američki producent Kid Ocean, čiji beatovi s Youtube-a Boru nisu ostavili ravnodušnim, te je ovaj singl, nakon „Dab-a“ iz 2017. druga Borina pjesma na kojoj repa na instrumental ovog producenta. Ali imamo nekakav osjećaj da to neće biti i posljednja.

Za vizualni identitet ponovo je, nakon „Reci Mi Sve“, zaslužan mladi umjetnik Mario Podrug (theartsofmario), čiji sjajni profil možete pronaći na Instagramu.

Pjesma je 8.4.2019. premijerno objavljena na streaming servisima, da bi potom vizual za istu bio objavljen na YouTube-u.